Nedelja 30. 6. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
Za i protiv
1943
1850
11.04.2016.
Vlast DS uzela pet miliona dolara za Karadžićevu glavu
A. Čukić

SVETOZAR VUJAČIĆ, advokat

- Osnovano sumnjam da su Boris Tadić, Snežana Malović, Miodrag - Miki Rakić i Vladimir Vukčević sve to izveli kako bi podelili nagradu od pet miliona dolara za Radovanovo hapšenje.
 

A. Čukić

VLADIMIR VUKČEVIĆ, bivši tužilac za ratne zločine

- To je gnusna laž, kleveta i fantazija! Bio sam na čelu Akcionog tima za hapšenje haških optuženika i odgovorno tvrdim da niko nije uzeo ni dinar. Dobio sam jedino Sretenjski orden.

 

Za i protiv
2004
2785
09.04.2016.
Dobra je ideja da se u Srbiji uvede kraće radno vreme
Tanjug

DUŠKO VUKOVIĆ, potpredsednik Saveza samostalnih sindikata

- Glasao bih za skraćenje jer bi radnom nedeljom od 35 sati izvestan broj nezaposlenih konačno došao do posla. Problem je što naša tranzicija još traje, što je država u krizi i što verovatno tako nešto mora da čeka bolja vremena.

Tanjug

MILOJKO ARSIĆ, ekonomista i urednik "Kvartalnog monitora"

- Posezanje za skraćivanjem radnog vremena u Srbiji nikome ne bi bilo od koristi. Iskustvo nas uči da takve restriktivne mere negativno utiču na zarade, investicije i privredni rast, dok je njihov uticaj na rast zaposlenosti vrlo slab

Za i protiv
1452
1085
08.04.2016.
Srbija treba da štampa pare kako bi pokrenula proizvodnju
V. Mačar

BOŠKO OBRADOVIĆ, lider pokreta Dveri

- Mi se zalažemo za štampanje para, ali da se to strogo kontroliše. Taj novac namenski bi se trošio za pokretanje domaće proizvodnje i otvaranje novih radnih mesta. Imamo jedan takav primer iz Singapura, ali i druge brojne primere, a to je čak posle rata rađeno i u Nemačkoj.

mc. rs

LjUBOMIR MADžAR, profesor Ekonomskog fakulteta

- Primarna misija je apsolutno nepoželjna, jer postoje drugi načini kreiranja novca. Devizni priliv od direktnih stranih investicija i doznake koje Narodna banka kupuje i pretvara u novac. To je moćan kanal za kreiranje novca. Po meni ako bi se pustio taj duh iz boce teško bi se obuzdao.

Za i protiv
2938
2226
07.04.2016.
Dobro je što će posmatrači Saveta Evrope pratiti srpske izbore
printscreen

BOJAN PAJTIĆ, lider Demokratske stranke

- Značajan je dolazak evropskih posmatrača znajući da je zastupljenost opozicionih stranaka u medijima simbolična. Njihovo prisustvo smanjiće mogućnost zloupotreba, ali nažalost sumnjam da će ih sprečiti.

www.mc.rs

ALEKSANDAR POPOV, direktor Centra za regionalizam

- Posmatrači su od koristi ukoliko države u kojima se organizuju izbori ne nameravaju da varaju na kartama. Posmatrači ne mogu stići svuda, a treba se prisetiti i 2006. godine, kada su bili saučesnici u neregularnostima.

Za i protiv
2189
1687
06.04.2016.
Dobro je da poznate svetske ličnosti lobiraju za Srbiju
Tanjug

VLADIMIR ĐUKANOVIĆ, poslanik SNS-a

- Svaki vid lobiranja u cilju ostvarenja zaštite naših interesa na Kosovu i Metohiji više je nego dobrodošao. Tako su dobrodošle i izjave glumaca Toma Henksa, koji je stao u odbranu pravedne borbe srpskog naroda za svoja prava.
 

tanjug

BORISLAV STEFANOVIĆ, Levica Srbije

- Priče o izjavama raznih svetski poznatih ličnosti, koje staju u odbranu Srbije mahom su neproverene i stare su poluistine, koje su odraz naše nemoći da rešimo probleme. Kosovo nam neće braniti niko osim nas samih na realan način.

Za i protiv
1702
1527
05.04.2016.
Tramp je u pravu kada kaže da je NATO pred raspadom
A. Čukić

ŽIVADIN JOVANOVIĆ, bivši šef diplomatije SRJ

- Mislim da je to dobra prognoza. NATO od pada Berlinskog zida i kraja hladnog rata nema globalnog protivnika i nema razlog postojanja. Vojne budžete treba usmeriti na otklanjanje posledica terorizma i seobe naroda.

A. Čukić

ZORAN DRAGIŠIĆ, Fakultet za bezbednost

- Ta Trampova izjava je kao i sve njegove izjave je bombastična i u fudbalskom žargonu oštra i bezvezna. NATO se neće raspasti. Ne postoji nijedan indikator na osnovu koga možemo da utvrdimo da će doći do takvog scenarija.

Za i protiv
1529
1721
04.04.2016.
Presuda Šešelju donosi radikalima mnogo glasova.
Tanjug

SRĐAN BOGOSAVLJEVIĆ, Agencija za istraživanje Ipsos

Svaka prilika da se pojavi u javnosti sa nekom temom koja je atraktivna, dobra je za Šešelja. Jednako dobra bi bila i osuđujuća presuda, možda čak i bolja, ali je oslobađajuća bolja za Srbiju.
 

www.mc.rs

JELENA MILIĆ, direktorka Centra za evroatlantske studije

Interesantno je da svi misle da će oslobađanje Šešelja dati vetar u leđa radikalima. Ja imam drugi strah, a to je da će Vučić dići ruke od EU i napraviti dogovor sa Šešeljom.

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
blizanci22. 5. - 21. 6.
Delujete optimistično i očekujete pozitivne odgovore. Međutim, trenutna situacija na poslovnoj sceni ne zavisi prvenstveno od vaše volje ili uticaja. Pravilno procenite redosled poteza i nemojte dozvoliti da vas neko preduhiti. Važno je da pažljivije birate reči koje izgovarate pred svojim partnerom koji je nervozan.
DNEVNI HOROSKOP
ribe20. 2. - 20. 3.
Imate utisak, da neko ogranicava vaše poslovne mogućnosti ili da vam nameće određena pravila ponašanja. Dobro razmislite na koji način treba da se izborite za bolju poslovnu poziciju, nemojte potcenjivati nečiju ulogu. U emotivnom smislu nije vam dozvoljeno baš sve i nemojte preterivati.
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.

Notice: Undefined variable: data_from_session in /var/www/arhiva.vesti-online.com/1.0/system/frontend/controllers/OpenController.php on line 2594
  • 2024 © - vesti online