Ponedeljak 22.04.2019.
15:15
Tanjug, Vestionline

Brnabić: U 2018. najaktivniji darodavci bili građani

EPA/Koca Sulejmanovic
Ana Brnabić

Čak 42,9 odsto darodavaca su bili građani, a poslovni sektor 29,5 odsto, rekla je Brnabić navodeći da je ovo prvi put, od kako Fondacija "Catalyst Balkans" prati dobročinstvo u Srbiji, da građani doniraju više novca nego kompanije. 

- Želim da podstaknem kompanije da se ponovo uključe u dobročinstvo i da 2019. godine prikupimo još više sredstava - rekla je Brnabić.

Navela je da je transparentnost podataka u 2018. porasla na 46,1 odsto što je, dodala je, za devet odsto više u odnosu na 2017. godinu.

Premijerka je rekla da se podizanjem transparentnosti učvršćuje poverenje između javnosti, donatora i primalaca što je, dodala je, važno u procesu doniranja jer kompanije i pojedinci žele da budu sigurni da će sredstva koja su donirana i doći na pravo mesto.

Brnabić je danas u Istraživačkoj stanici "Petnica" prisustvovala uručenju spektrometra - uređaja koji jednostavno identifikuje hemijske supstance i sastav uzoraka, koji će pomoći u razvoju znanja i talenata oko 400 mladih polaznika tog istraživačkog centra.

2021 © - Vesti online