Sreda 27.03.2019.
16:09
Vestionline, Tanjug

Novi Pazar: Premijerka Novog Zelanda uz Vučića i Erdogana

wikipedia.org/Jovanvb
Novi Pazar

Kako je izjavio član gradskog veća Mirsad Jusufović, odbornički klub SDP u Skupštini grada predložio je da, zbog svega što je učinila nakon terorističkog napada na džamiju u Krajstčerču, na Novom Zelandu, premijerka Ardern dobije ključ grada.

- Novi Pazar je grad u kojem se susreću dve civilizacije, most koji spaja Istok i Zapad, islam i hrišćanstvo. Reakcija premijerke Ardern nakon brutalnog terorističkog napada je upravo ono što su i nas Novopazarce oduvek učili - da budemo solidarni i gradimo zajednicu koja se neće deliti po veri i naciji, zajednicu u kojoj su svi dobrodošli - rekao je Jusufović.

On je dodao da su već kontaktirali ambasadu Novog Zelanda u Rimu, koja pokriva i teritoriju Srbije, kao i kabinet premijerke, i da čekaju odgovor. 


U pismu premijerki Novog Zelanda, u koje je Tanjug imao uvid, a koje je poslao gradonačelnik Nihat Biševac, ističe se da su građani Novog Pazara zadivljeni reakcijom Džasinde Ardern i reakcijom celokupne javnosti Novog Zelanda - kada su u tim teškim trenucima pokazali da su poštovanje različitosti i zajedništvo najveće tekovine moderne civilizacije.

"Vašim primerom inspirisali ste milione širom planete da budu bolji. Pokazali ste da su ljubav i saosećajnost vrednosti za koje se treba boriti, da je snaga ljudske rase u poštovanju i ljubavi, a da je mržnja najveća slabost. Zbog svega toga, Skupština Grada Novog Pazara je odlučila da Vam na Dan grada, 20. aprila 2019. dodeli naše najveće priznanje - 'Ključ Grada Novog Pazara'", navodi se u pismu.

"Ključ grada Novog Pazara" do sada su dobili predsednik Srbije Aleksandar Vučić i predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan.

2024 © - Vesti online