Utorak 26.02.2019.
03:30
Telegraf.rs, Vestionline

2 vežbe koje sređuju bicepse, trbušnjake i leđa za samo 7 dana (VIDEO)

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Bicepsi su simbol snažnog muškarca i upravo je to onaj dio tela koji oni najviše vežbaju na svojim treninzima.

Fitnes trener iz Arizone Džeremi Skot pokazao je kako gradi svoje bicepse i trbušne mišiće i to uz pomoć samo dve vežbe.

Vežba u koju se ovaj trener kune jeste "chin up", uz pomoć koje možete savršeno da izgradite leđa i bicepse.

"Chin up" je zahvat kod kojeg dlanove okrećete prema unutra da "gledaju" u vas. Najčešća širina ovog zahvata je širina ramena. Držite se za šipku dlanovima okrenutima prema gore i rukama u širini ramena i visite u dužini ruku. Prekrstite članke iza sebe. Povucite prsa prema šipki, pauzirajte i vratite se u viseći položaj s ispruženim rukama.

Telo mora da ostane čvrsto. Ako budete pravilno radili ovu vežbu izgradićete leđa i imati velike bicepse i savršene trbušnjake.

Druga vežba je "dragon flag" koja zahteva potpunu kontrolu tela. Dok spuštate noge moraćete da se usredsredite na kontrolisanje trbušnih mišića, donjeg dela leđa i stražnjice. Ovo je jedna od najtežih vežbi.

Lezite na ravnu klupu s rukama savijenim u laktovima, držite se sa strana odmah pored glave. Iz ležećeg položaja, držeći telo što je moguće više pravim, podignite se sve do stvaranja pravog ugla u odnosu na klupu.

Za izvođenje ovih vežbi trebaće vam samo 12 minuta. "Chin up" uradite u seriji od deset ponavljanja, a "dragon flag" u pet ponavljanja.

2022 © - Vesti online