Utorak 12.02.2019.
14:51
N1

Milivojević: Kad Vučić objavi plan za Kosovo, rejting SNS pada ispod 40 odsto

youtube.com/N1
Cvijetin Milivojević

- Na potezu je vlast, meni ovo liči na pretkvalifikacije za partijsku izbornu kampanju, da iskoriste činjenicu što drže sve poluge moći i da korz funkcionersku kampanju pokažu svoje rezultate. Čini mi se da je opozicija dala jednu vrstu poruke šta čekaju, da ih vlast pozove na razgovor o regularnijim izbornim uslovima - kaže Milivojević.

Na pitanje da li ove godine možemo da očekujemo izbore, Cvijetin Milivojević odgovara da je sa stanovišta legitimiteta vladajuća stranka ima dovoljno poslanika da može da vlada i bez izbora. Odluka o raspisivanju izbora zavisi od toga da li će se SNS izjasniti povodom onoga na osnovu čega je došla na vlast.

- Bilo je obećanje 2012. da će poništiti sve vezano za Kosovo što je potpisivala bivša vlast. Svi sledeći izbori su pokazali da SNS beži od odgovora na pitanje Kosova, građani imaju pravo da znaju šta SNS namerava da uradi sa 17 odsto teritorije Srbije. Onog trenutka kad odgovore, rejting SNS pada na ispod 40 odsto. Ako Vučić bude prisiljen da do kraja godine obelodani plan za Kosovo, onda će izbora biti pre toga - smatra Milivojević.

Govoreći o porukama predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kampanji "Budućnost Srbije", Cvijetin Milivojević je rekao da mnoge probleme građana predsednik nije primetio.

- Nije primetio da Zrenjanin i dalje nema vodu za piće u 21. veku, da postoje protesti u Pirotu zbog erozije životne sredine na Staroj planini, da je čitava zapadna Srbija u buntu zbog prevare sa otkupnom cenom maline, obećanje SNS da će izgraditi dve fabrike za preradu malina, nije primetio da Nišlije pate za aerodromom, itd. Vučić se pojavljuje kao čovek koji tumači Ustav. Nemamo Ustavni sud. Što 2012. nateraše Nikolića da podnese ostavku. Šta bi s briselskim sporazumom, najmanje dve inicijative za ocenu ustavnosti, Ustavni sud je rekao da ih vlada mora uskladiti sa ustavom. Šta je s tim, prošlo je pet i po godina - rekao je Milivojević.

2024 © - Vesti online