Sreda 12.12.2018.
08:47
Vestionline, b92.net

"Šeik rekao da izbegnemo sukob i nađemo rešenje"

EPA/Koca Sulejmanovic
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ocenio, povodom posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima, da je u vreme veštačke inteligencije besmisleno da se s nekim bijete.

- On odlično poznaje situaciju u našem regionu, ali je po prvi put rekao da samo izbegnemo bilo kakav sukob i nađemo rešenje oko Kosova sa Amerikancima i Rusima, da će i Evropljani tada da budu ti koji će ga prihvatiti. On razume koliko je to važno - rekao je Vučić. 

- Za 20 godina imaćete mašine koje će imati snagu milion puta veću od ljudskog uma, što je nemoguće da zamislimo u ovom trenutku. Ceo svet će da se promeni. Biće uništene brojne industrije, od transportne do građevinarstva. Ko zna šta će sve i kako da se dešava u svetu. U vreme veštačke inteligencije da gledate s nekim da se bijete je besmisleno - naglasio je Vučić u izjavi novinarima. 

Kaže da je preneo da Srbija ne može da bude ponižena, što je sagovornik razumeo i izrazio uverenje da ćemo uspeti u očuvanju mira, što je želja i savet prestolonaslednika UAE. 

Vučić je podsetio da sa UAE imamo istinske i prijateljske odnose. "Razgovarao sam sa šejkom Muhamedom o svim vaznim temama. Reč je o čoveku koji je jedan od najmoćnijih i najvažnijih ljudi u svetu, koji je veoma dobro umrežen na istoku i zapadu. Razgovarao sam o politici, poziciji Srbije i o tome šta je to što nam se trenutno zbiva. Zamolio sam za podršku i pomoć pre svega za politiku mira, za očuvanje stabilnosti u našem regionu, što znači da sam ga molio za podršku I pomoć u različitim delovima sveta, naročito u Vašingtonu I za bolje razumevanje u svim krugovima, srpskih stavova, sa kojima je šejk u bliskom kontaktu", objasnio je predsednik Srbije.

2024 © - Vesti online