Sreda 21.11.2018.
00:30
Telegraf.rs, Vestionline

Hrkanje i balavljenje jastuka tokom noći možete da zaustavite uz pomoć jednog trika

Youtube&ShopNhatViet
Foto: Ilustracija

Osim toga, uz slinjenje vrlo često dolazi i hrkanje te sve to pravi veći problem jer ometa san više ljudi. Ovo se dešava iz više prostih razloga te postoji više načina za rešavanje ovog problema.

Kada spavamo, naši mišići lica se opuštaju te pljuvačka koja se sakuplja u ustima lakše pronalazi put prema vani. Ovaj problem je takođe uzrokovan začepljenim nosom ili ozbiljnijim problemima sa sinusima, dok je vrlo verovatno da će osoba koja je imala moždani udar imati ove komplikacije.

Slinjenje možete zaustaviti tako što ćete pročistiti sinuse pred spavanje. Postoji više načina za čišćenje sinusa te je jedan od njih topla kupka ili tuširanje toplom vodom i masiranje i mazanje eteričnim uljima.

Mnogo ljudi ima probleme sa disanjem u snu te to stvara dodatne komplikacije za tu osobu, ali i za njihovog partnera. Slinjenje i hrkanje su glavni pokazatelji da imate ovaj problem, a ako ga prepoznate preporučuje se poseta lekaru. Mnogo faktora utiče na pojavu ovih problema, a jedan od najvećih su cigarete.

Pokušajte spavati na višem jastuku, jer ćete tako smanjiti slinjenje i hrkanje. Ukoliko imate ozbiljnijih problema s hrkanjem i disanjem, posetite lekara i zakažite operaciju ili pronađite adekvatno pomagalo za smanjivanje problema

2024 © - Vesti online