Utorak 25.09.2018.
11:49
rs.n1info.com

"Vučić o Kosovu - priprema terena za novu inicijativu"

Tanjug
Aleksandar Vučić

On dodaje da će verovatno doći do zaokreta u kosovskoj politici, ali smatra da se to neće desiti iza kulisa.

- To je proces koji se odvija već neko vreme, a to je lagani hod ka priznanju Kosova, u ovoj ili onoj formi. Jedini preokret se dešava pred kamerama, kao predstava za javnost - smatra Hajrić.

Komentarišući jučerašnje Vučićeve izjave u vezi sa Kosovom, Hajrić kaže da predsednik "nije objasnio šta se sada to desilo".

- Postavlja se pitanje koja tačno njegova politika u vezi sa Kosovom pošto ih je toliko izmenjao tokom godina - imali smo da nećemo priznati nezavisnost, pa smo imali biće razmena teritorija, pa će biti podela, pa će biti nekakvo razgraničenje. Nije jasno šta je od svega toga konkretno doživelo poraz, je li sve to doživelo poraz? - pita se Hajrić.

S tim u vezi, komentarišući predsednikovu izjavu da "Srbi više vole da plaču", Hajrić ocenjuje da su opet, po Vučiću, krivi građani, a koji se, kako kaže, zapravo ništa i ne pitaju.

- Jedini pregovarač zapravo je predsednik i on je taj koji stalno uzima na sebe svu odgovornost. Govori da pregovara sa svim mogućim faktorima, ide na sve moguće adrese, ali kad nešto ne valja na kraju smo nekako krivi mi - navodi Hajrić.

Prema mišljenju Hajrića, unutrašnjeg dijaloga o Kosovu nikada nije ni bilo. On dodaje da je nejasno da li je došlo do zastoja u Briselu, između vlasti u Beogradu i Prištini ili na liniji sa SAD.

- Predsednik nam je rekao, sa velikim žaljenjem, kako se sad svašta nadvija nad Srbijom. Opet nam nije rekao šta se to tačno nadvija, izuzev možda onih letećih automobila iz Kine - zaključio je Hajrić.

2024 © - Vesti online