Subota 25.08.2018.
23:45
Vestionline, Tanjug

Evropski pregovori uslov da Srbi na Kosovu ne izgube sve

Tanjug
Aleksandar Vučić

- Svi ti koji misle da će doneti bolja rešenja Srbiji tako što će Srbiju da ostave bez napretka u evropskim pregovorima - niko neće reći odmah ćete biti izolovani, ali polako ali sigurno će investitori prestati da dolaze i imaćemo manji rast u budućnosti ukoliko ne budemo rešavali svoje probleme.Ti ljudi moraju da preuzmu odgovornost na sebe - poručio je Vučić u razgovoru sa srpskim novinarima.

- Ako ćete da kažete Srbima: ''Ne damo ništa'', onda prvo recite Srbima da neće da dobiju ništa u budućnosti i da ono što danas mogu da dobiju - da će u budućnosti da izgube. Ja sam to rekao svim crkvenim velikodostojnicima i svima drugima - dodao je on.

Vučić kaže da je godinama radio na ovome, borio se za to da nešto više od onoga što smo imali,

rekao bih i čak značajno više, možemo da budemo u prilici da dobijemo.

- Vi kažete - nećemo, to nije dovoljno, dobićemo mnogo više. Ja kažem izgubićete sve. Izgubićete takvim ponašanjem sve. Govorim o političarima, sad više nije pitanje stava crkve. Nemojte da se vadite na crkvu, nego recite. A ja vam kažem izgubićete sve. I Srbi neće dobiti ništa na Kosovu - upozorava on.

Dodaje da će Srbija da izgubi godine i godine, još mnogo mladih generacija, njihovu budućnost, budućnost svoje dece. 

- Ali ako tako bude, nema problema, ja ću prihvatiti volju naroda.Možda će mi lično biti i lakše, a to što je to loše za budućnost naše zemlje - onda neka ti drugi objašnjavaju kada se budu suočili sa činjenicama za dve-tri godine, zašto su se tako ponašali i zašto im je vlast i lični novac u njihovim džepovima bio ispred istine i zašto im je licemerje bilo glavna vodilja u političkom delovanju, a ne dobrobit sopstvenog naroda - ističe on.

On će se, kako kaže, boriti za interese našeg naroda.

- Ne želim da Srbi na KiM ostanu bez ičega - zaključio je Vučić..

- Ukoliko, kako su ih do juče vodili i kako bi i sutra da ih vode, ne samo da ćemo tu da ostanemo bez ičega nego Srbija neće imati onako dobru i izvanrednu perspektivu kakvu ima danas - zaključio je Vučić.

2019 © - Vesti online