Sreda 20.06.2018.
22:09
Tanjug

Blic: Novinar Cvetković i pre 11 godina prijavio otmicu

Tanjug
Nije prvi put da diže paniku: Stefan Cvetković

Priča koju je tada plasirao u medijima, simptomatično podseća na ovu  najnoviju, a zanimljivo je i da je ishod - gotovo identičan, navodi list.

Stefan Cvetković je 2007. godine bio vlasnik lokalne TNT televizije. Tada je alarmirao medije navodima da je video ljude u civilu koji odvode čoveka kome je na glavu navučena crna kapa.
On je tada rekao da je dobio anonimnu dojavu da se nešto dešava na putu ka Kovinu, da je tamo i krenuo, ali da su njegov automobil zaustavile neidentifikovane osobe sa dva crna džipa koja su bila potpuno neobeležena, bez vidnih tablica. Oni su mu navodno rekli da se vrati.

- Pošto smo dobili ponovo potvrdu informacije od ljudi iz obližnjeg vikend naselja da se "nešto dešava" u tom delu Deliblatske pešćare, uputili smo se jednim drugim putem do navedenih objekata. Kada smo tamo stigli, uočili smo privodenje jedne osobe sa kapuljacom na glavi, a posle manje od deset minuta iz tog objekta se pojavilo još nekoliko osoba koje su tu privedenu osobu odvezli ka Kovinu sa dva džipa - ispričao je on tada, a preneo je B92.

Kako je naveo te 2007. godine, hapšenje koje je navodno video dogodilo se u Trujinom naselju, koje se nalazi se na desetak kilometara od Bele Crkve i deo je gazdinstva "Vojvodinašuma". 
Cvetković je tvrdio i da nije bio jedini očevidac. Ipak, identitet osobe, koja je navodno bila sa njim, nije želeo da oda zbog, kako je objasnio, straha od odmazde.

Zbog buke koju je digao tada taj novinar, tokom dana po nalogu tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Dragana Jočića u Belu Crkvu poslata je ekipa policajaca koji su proverili sve Cvetkovićeve tvrdnje.

Ministar Jočić je tada naveo da u njima nema ni trunke istine. Na Cvetkovićeve sumnje da se u Beloj Crkvi tragalo za haškim beguncima, prvi čovek srpske policije je tada rekao da je kontaktirao vojne organe i da su mu rekli da su u tom gradu sproveli vojnu vežbu.

2024 © - Vesti online