Petak 19. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
0
Sreda 20.06.2018.
18:18
J. L. Petković - Vesti A

Cvetković uporan: Oteli su me!

Tužilaštva u Pančevu i Vršcu pokrenule su istragu protiv novinara Stefana Cvetkovića zbog osnovane sumnje da je počinio krivično delo lažno prijavljivanje svoje otmice, naveli su vršački tužilac Tihomir Knežević i pančevački Nebojša Živković.

Stefan Cvetković

- Utvrđeni materijalni dokazi i izjave svedoka, uključujući i izjavu samog Cvetković Stefana, ne potvrđuju ključne navode njegove izjave date nadležnim policijskim službenicima, a u kojoj tvrdi i time prijavljuje izvršenje nekog od navedenih krivičnih dela na njegovu štetu - naveli su Knežević i Živković.

U Beogradu se Cvetković oglasio prvi put od nestanka, tvrdeći da su ga tri osobe otele u sredu uveče, ističući da je jedna imala oružje i značku koja je ličila na policijsku. On je rekao da nije bio tučen.

Na konferenciji je novinar je ponudio malo konkretnih odgovora, a počeo je spektakularnim pozivom upravo tužiocu Kneževiću za koga je rekao da mu se ne javlja i da sumnja da je možda kidnapovan.

- Ako gleda i ako nije kidnapovan, neka mi se javi na telefon - ponavljao je Cvetković dok se sa telefona čula govorna pošta.
On je objasnio da su ga otmičari odveli u automobil i prevezli na lokaciju za koju veruje da je u rejonu Bele Crkve. Kako je dodao, u jednom trenutku zazvonio mu je telefon.

- Iz mog džepa jedan od njih vadi telefon i stavlja na uvo, otaljavam razgovor sa prijateljem. Prebacuju me u drugo vozilo koje ima klizeća vrata i koje se zaustavlja na peščani teren - ispričao je Cvetković.

Ni traga od otmičara

Tužilaštva su još saopštila da su na satu koji je prema izjavi novinara mu otrgnut sa njegove leve ruke prilikom otmice, nađen samo DNK Stefana Cvetkovića, kao i da prilikom analize 21 brisa uzetih iz putničkog vozila pronađeni samo njegov i DNK njegovih roditelja. Takođe, tužilaštva kažu da pregledom video nadzora sa svih kamera na benzinskoj pumpi Lukoil utvrđeno da nije bilo vozila koje ga je pratilo, a kako je on naveo.
Listingom s mobilnih telefona njegova tri privatna broja utvrđeno je da je komunicirao sa majkom Dragicom u vreme kada je naveo da je otet.

On je pojasnio da ga je jedan od njih, nakon ulaska u prostoriju upitao - da li je svestan šta radi? Kako je dodao, taj akcenat mu je delovao slovenački.

Cvetković je ispričao i da će boraveći toj prostoriji čuo nadletanje helikopetera i da smatra da je to uznemirili otmičare koji su ga na kraju pitali gde želi da ga odvedu, a potom ga i odveli blizu mesta koje je tražio.

- Tražili su da pet minuta ne skidam kapuljaču ako želim da živim - pojasnio je Cvetković koji je naveo da su mu kapuljaču na glavu stavili neposredno nakon otmice.

On je kazao da je nije predao policiji i doneo ju je i pokazao kolegama na konferenciji u Medija centru.

- Kapuljaču koja mi je bila na glavi daću jednoj stranoj ambasadi, tražiću međunarodnu istragu - izjavio je Cvetković, dodajući da je to i u interesu aktuelne vlasti.

 

POVEZANE VESTI

VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
  • 2024 © - vesti online