Ponedeljak 18.06.2018.
11:00
Vestionline, Tanjug

"Priština može da priča samo sama sa sobom"

youtube.com/TVKopernikus
Dušan Kozarev (Foto: Arhiva)

- Beograd je ispunio sve obaveze preuzete Prvim briselskim sporazumom, a Priština i njen glavni pregovarač Avni Arifi nesuvislim izgovorima uporno nastoje da nađu opravdanje za jednostrano izbegavanje nastavka dijaloga - rekao je on.

Iako Priština navodi da nastavak dijaloga nije koristan, Beograd naglašava da je dijalog, ne samo koristan, već i neophodan, jer sve drugo nas vodi korak unazad, u destabilizaciju i pogoršanje situacije na terenu, navodi se u saopštenju .

- Priština je jednostranost i nekooperativnost usvojila kao model ponašanja, i potrebno je pronaći efikasan odgovor na takvu pregovaračku strategiju kako bi nastavak dijaloga bio moguć-  zaključio je Kozarev.

Delagacija Prištine dolazi danas u Brisel na "redovnu razmenu stavova u okviru dijaloga" sa Beogradom, a glavni pregovarač Prištine u tehničkim razgovorima, Avni Arifi, najavio je da će od evropskih posrednika tražiti da se razgovara i o energetici, a ne da se fokus stavlja na formiranje Zajednice srpskih opština. 

- Tražili smo da razgovaramo o energetici, jer je to akutno pitanje za nas i insistiraćemo na predstojećim sastancima u Briselu da se na svakoj debati počne energetikom, insistiramo na sprovođenju sporazuma o energetici, koji je potpisan i o kome nema razgovara, on jednostavno mora biti realizovan... Nećemo dozvoliti da samo zbog jednog sporazuma imamo selektivan pristup - naveo je Arifi.

2024 © - Vesti online