Subota 09.06.2018.
00:59
N. Popović - Vesti

Robija za mučitelje

Vesti
Foto: Ilustracija

Naime, na prvom suđenju zatvorskom kaznom od četiri godine robije kažnjen je samo glavni optuženi, izbeglica poreklom iz Srbije Boško P. (21), dok su ostali odgovorni za silovanje i mučenje nesretne devojčice, koje su, da stvar bude gora i snimali kamerom mobilnog telefona, dobili samo uslovne kazne.

Na ponovljenom suđenju, Bošku P. (21) zatvorska kazna povećana je za još šest meseci na četiri i po godine, Denis M (17), koji je prvobitno dobio 16 meseci uslovne kazne, po novoj presudi moraće da odleži tri godine zatvora. Aleksander K. (18) bio je osuđen na 20 meseci maloletničkog zatvora uslovno, a sada će morati da provede u zatvoru dve godine i devet meseci.

Četvrtom saučesniku Živoradu S. (18) potvrđena je uslovna kazna od 20 meseci maloletničkog zatvora, dok je Liza-Mari H. (17), koja je snimala iživaljavanje nad devojčicom i koju su kasnije pretučenu i polugolu hladnokrvno izbacili u dvorište, mada je napolju bila temperatura nekoliko stepeni ispod nule, osuđena je na uslovnu kaznu od jedne godine i osam meseci, pa joj je novom presudom kazna povećana za osam meseci.

- Okrutnost koju su prilikom krivičnog dela osuđeni pokazali nije uznemirila samo nas koji smo se ovim predmetom profesionalno bavili već i širu nemačku javnost. Posebno je nas u sudskom veću pogodila vaše ćutanje kada smo od vas zatražli bilo kakvo objašnjenje zašto ste nešto tako grozno uradili nedužnom ljudskom biću - izjavila je sudija obrazlažući strože kazne za optužene.

Kako su "Vesti" već izveštavale, četvorica mladića su došla nepozvana na proslavu 14. rođendana nesrećne devojčice. Da se sve nije završilo i sa težim posledicama može se zahvaliti samo komšijama koje su čuvši vrisku i plač nesretnog deteta, koje je ležalo u dvorištu, pozvale Hitnu pomoć.

Javnost razjarena

Nakon prošlogodišnje prve presude kad su svi optuženi, osim Boška P. osuđeni samo na uslovne kazne, pokrenuta je onlajn-peticija koju je potpisalo više desetina hiljada ljudi kojom su za sve njih zahtevane strože kazne. Tužilac u Hamburgu zaista je potom podneo zahtev za reviziju 12. juna prošle godine, ističući da bi to i tako uradio, te da to nije reakcija na veliki pritisak javnosti. Ponovljeno suđenje bilo je zatvoreno za novinare, a predsednik maloletničkog suda je to obrazložio željom da se "počinioci zaštite od stigmatizacije medija"!

 

2024 © - Vesti online