Sreda 04.04.2018.
12:24
Vestionline, Tanjug

Džaba Erdogan preti, Haradinaj ne odustaje: Još Tači da potpiše...

EPA//Valdrin Xhemaj
Našao se na udaru predsednika Turske: Ramuš Haradinaj

Haradinaj je to rekao na konferenciji za novinare nakon sednice vlade.

Prištinski mediji su juče preneli da se Tači protivi da Gaši podnese ostavku i zapretio da će, ako se to, ipak, dogoditi, on smeniti još neke ljude iz kosovske tajne službe.

Haradinaj je ranije zatražio ostavke Gašija i ministra unutrašnjih poslova Fljaga Sefaja zbog hapšenja i proterivanja šestoice turskih državljana, pripadnika pkreta FATO, kojim rukovodi verski lider u egzilu Fetulaha Gulena.

Ostavke je Haradinaj zatražio jer, kako je rekao, ni zvanično ni privatno nje bio obavešten o hapšenju i proterivanju Gulenovaca, što je učinjeno u zajednčkoj akciji sa turskom obaveštanom agencijom.

Sefaj je ostavku podneo juče.

Ako hoćete izbore imate i glasove ABK

Kosovski premijer rekao je i da podržava zahtev najuticajnijeg opozicionog Demokratskog saveza Kosova o održavanju prevremenih izbora. 
Haradinaj je rekao da će i njegova Alijansa za budućnost Kosova dati svoj glas za nove izbore, ukoliko se sa tim zahtevom slože i ostale partije vladajuće koalicije i opozicije.

Poziv političkim partijama da se slože oko datuma održavanja novih vanrednh izbora s obzirom na to da je, kako smatraju, Kosovo ušlo u duboku političku krizu, uputio je DSK,

Ta stranka smatra da je politička kriza nastala nakon poslednjih zbivanja u Kosovskoj Mitrovici i Prištini, odnosno hapšenja šefa vladine Kancelarije za KiM, Marka Đurića, i hapšenja i proterivanja šest turskih državljana, pripadnika pokreta FATO, verskog vođe uegzilu Fetulaha Gulena. 

Haradinaj je govorio i o odluci Burundija da povuče priznanje jednostrano proglašene kosovske nezavisnosti, rekavši da treba biti oprezan jer ne zna koliko je to tačno.

2024 © - Vesti online