Subota 02.12.2017.
09:16
Vestionline

"Građanima se ogadila politika, ali nisu 'svi isti'"

PSG
Slobodni građani u Sremskoj Mitrovici

SNS obećavao čuda, a onda...

Govornici su bili jedinstveni u stavu da vlast koristi manipulaciju kao sredstvo za prikrivanje stvarnih problema i jedan od preostalih načina za održavanje na vlasti. Potpuno rušenje i poslednjih ostataka institucija u Srbiji i tabloidizacija najvećih društvenih problema stvorili su kod građana osećaj gađenja prema politici i pogrešno uverenje da su "svi isti" i da pozitivne promene nisu moguće.

Glavni zadatak koji se stavlja pred sve opozicione subjekte nije da dokažu da su samo bolji od SNS-a, već da su sposobni da u Srbiji uspostave sistem koji garantuje slobodu, jednakost i pravdu za sve građane.

- Minimum političkog poštenja jeste da stvorimo institucije koje neće ponižavati građane, istakao je Milenković dodajući da je poverenje osnov svake zajednice, a da su građani, opravdano, izgubili poverenje u institucije.

Jedan od osnivača Pokreta, čuveni reditelj Goran Marković, upozorio je na iskustvo vladajuće stranke koja je pre dolaska na vlast građanima obećavala čuda, a posle izborne pobede na ključna mesta u državi dovodila nestručne kadrove, vodeći se isključivo kriterijumom partijske lojalnosti.

- Treba da na sva mesta koja su značajna za život jednog grada dovedemo ljude koji mogu nešto dobro da urade, bez obzira na političku pripadnost - istakao je Marković.

2024 © - Vesti online