Subota 14.10.2017.
00:58
Z. Mirković - Vesti

Austrijanac srpskog završio u zatvoru: Malu grešku plaćam slobodom

youtube.com/Tageszeitung Heute
U zatvor zbog lude glave: Dejan Bibulović

- Zbog nepromišljenosti sada snosim posledice. Uvideo sam da i mala greška može puno da košta i evo plaćam je slobodom - rekao je Dejan.

Nova frizura za "ćuzu"

Pre odlaska u zatvor Dejan je bio kod frizera, koji mu je sredio kosu za boravak iza rešetaka.
- Odlazim u "ćuzu" uspravno i sa dobrom frizurom i izaći ću uspravan - poručio je on.

Imao je, kako kaže mesec dana vremena da se pripremi.

- Znam šta me očekuje i pokušavam da to prihvatim lagodno. Siguran sam da ću iz svega, ipak, izvući i neku korisnu pouku za ceo život - objasnio je on.

Dejan je ranije rekao da je kažnjen samo zato što je tamne puti (romske je nacionalnosti) i istetoviran, ali sada prihvata da je mušterija "kralj". Međutim, smatra i da mušterija mora da poštuje vozača koji im pruža uslugu.

Dva meseca će Bibulović morati u zatvor zbog naizgled bezazlene svađe sa jednom blogerkom i njenim suprugom koje je u ranu zoru vozi do bečkog aerodroma Švehat. Nesporazum oko rute vožnje prerastao je u svađu u kojoj su sa obe srane razmenjene teški reči, a umalo nije došlo i do fizičkog obračuna.

- Fina dama započela je svađu i najavila da će me srediti - prepričao je ranije Dejan svoje neprijatno iskustvo.

- Ja sam tamnoput, poreklom Rom pa još i istetoviran. Na suđenju sam nosio crvenu majicu, imao sam kratku kosu i podeblji zlatni lanac, a i imam već jednu kaznu - šest meseci zbog otpora čuvarima reda posle svađe sa jednim "parking šerifom". Takođe, ta žena je došla sa suđenje obučena poslovno, a njen muž, visoka zverka, u odelu. Sudija je dopustio da sve to utiče na njega i istina ga uopšte nije interesovala - kazao je on pošto ga je sud u Kornojburgu osudio na devet meseci pritvora, od kojih je sedam uslovno.

Dejan će do decembra kaznu izdržavati u zatvoru Jozefštat u Beču.


 

2024 © - Vesti online