Petak 13.10.2017.
00:22
J. L. Petković - Vesti

Srpski nokauti u kosovskom ringu (5): Obrazovanjem protiv straha

printscreen
Nenad Radosavljević

Upućuje ih, između ostalog, da na birališta ne nose mobilni s kamerom, jer onda nemaju čime da slikaju i dokazuju kako su glasali, da popunjen glasački listić koji su dobili od siledžije ispred birališta stave duboko u džep, a na ispravnom glasaju po želji. Još im otkriva da izlazeći sa birališta siledžijama namignu kako bi ih "uverili" da su uspeli, a video završava rečima: "Onda idite porodici, zagrlite ih i budite ponosni, jer niste postali krpa, već ste postali čovek!"

- Nisam slučajno to naveo i vrlo dobro sam upoznat sa svim šta se dešavalo u prethodna dva izborna procesa za parlamentarne i lokalne izbore. Nisam bio dosad, pa neću ni sada, da budem slep pred činjenicom da se vlastodršci bahato ponašaju i ponižavaju građane preko granice ljudskosti. Pokušaću da na svaki način pomognem sugrađanima da se oslobode straha - kaže Radosavljević za "Vesti".

Podele dolaze sa vrha

Radosavljević zaključuje da situacija u kojoj se jedna politička opcija sebe naziva patriotama, a druge proglašava izdajnicima, stvara probleme koji eskaliraju na samim izborima ili dan-dva ranije.
- To nije dobro i ko god to čini, ne misli dobro ovom narodu. Pokretač tih inicijativa i raslojavanja u ovom slučaju potekao je od državnog vrha Srbije. Isključivo odvajanje na one koji su jedini Srbi, a to je Srpska lista, i svih drugih koji to nisu, nije dobro i može da dovede do incidenata - zaključuje Radosavljević.

Početkom 21. veka Radosavljević je bio vlasnik lokalne TV Mir i bivši gradonačelnik Leposavića, a danas je odbornik. Kaže da se u ljude "uvukao strah od nekakvih vrhunskih autoriteta, naravno izmišljenika, koji kao raspolažu njihovim sudbinama".

- Naš narod je dobar, ali vlastodršci ih tretiraju kao krpe. Iskoriste ih za svoje ciljeve i interese zarad ostanka na vlasti, a onda ih šutnu. Ne prihvatam da se ophode sa mnom na način na koji to čine. Trudim se da sugrađanima pomognem da se osećaju slobodnim i daću sve od sebe da im objasnim da oni koji ih sputavaju da slobodno misle i odlučuju nisu tako jaki kao što se predstavljaju - ističe on.

Radosavljevića, kojeg su politički protivnici nazivali nedićevcem, a TV kuću koju vodi "Nedovizijom", u spotu skreće pažnju građanima kako da se postave prema međunarodnim posmatračima: "Ne oslanjajte se na zaštitu stranih posmatrača, jer oni samo postoje, ali ničemu ne služe!"

Serija incidenata na severu KiM*

  • * 26. jul - u Zvečanu izgoreo automobil Dragiše Milovića
  • * 28. jul - izgoreo automobil Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici
  • * 7. avgust - u Zubinom Potoku bačena bomba u dvorište pripadnika Kosovske policije
  • * 8. avgust - Srbi povređeni u tuči u Zubinom Potoku
  • * 14. avgust - petorica Srba privedena zbog tuče u Zubinom Potoku
  • * 21. avgust - obijena srpska radnja u Kosovskoj Mitrovici i ukradeno 2.000 evra
  • * 13. septembar - policija u Kosovskoj Mitrovici kontrolisala prostorije Crvenog krsta
  • * 18. septembar - zapaljen automobil studentu u Mitrovici
  • * 24. septembar - nepoznata osoba pucala u Zubinom Potoku na patrolu policije
  • * 25. septembar - u Zvečanu privedena dvojica Srba zbog napada na sunarodnika
  • * 28. septembar - ubijen Srbin posle svađe
  • * 29. septembar - mladić zadobio povrede glave u Kosovskoj Mitrovici
  • * 29. septembar - jak hakerski napad na portal Kossev.info posle intervjua sa Dragišom Milovićem
  • * 2. oktobar - dvojica Srba povređena u tuči u Kosovskoj Mitrovici
  • * 3. oktobar - u Mitrovici izbušene gume na 12 automobila

* Za sve incidente u poslednjih mesec dana građani sumnjaju da su posledica zastrašivanja pred izbore

2024 © - Vesti online