Četvrtak 12.10.2017.
00:22
J. L. Petković - Vesti

Srpski nokauti u kosovskom ringu (4): U politiku zbog ćerkinih suza

Vesti
Dr Dragiša Milović

Bivši predsednik opštine u srpskom sistemu, koji je zajedno sa sugrađanima stajao na barikadama 2011. i 2012. godine "kako bi osigurao da nijedan život ne strada i tenzije ne krenu po zlu", nije nameravao da se u kosovskom sistemu kandiduje za gradonačelnika. Prelomio je, međutim, kada mu je ćerka došla kući uplakana i zastrašena.

- Auto mi je zapaljen pre početka kampanje. Nisam planirao da se kandidujem i pre četiri godine sam s kolegama, predsednicima opština i skupština na severu, bio protiv izbora koje raspisuje Priština. Zato me je Vlada Srbije smenila. Nakon susreta s Oliverom Ivanovićem, u nečijim glavama se verovatno napravila konstrukcija da pravimo koaliciju koja bi mogla da ugrozi nečije interese, pa "daj da mu odmah pošaljemo poruku da ne razmišlja o izborima". I nisam razmišljao u tom trenutku. Prelomio sam posle pretnji mojoj ćerki, kada je uplakana došla kući - rekao je Milović.

Nema krivih

Milović ističe da oni koji su pretili, kao ni oni koji su to naložili, nisu otkriveni.
- Policija ima sve mogućnosti da otkrije ko je to učinio. Ulica je pokrivena kamerama. Ali, kada ne nađete odgovorne, time građanima poručujete: "Ako se to desilo Miloviću i Ivanoviću i prošlo nekažnjeno, pazite šta radite, može se desiti i vama."

On navodi da je nedavno njegova supruga, specijalista fizikalne medicine, smenjena sa mesta načelnika posle 17 godina, a novi direktor Doma zdravlja u Zvečanu oduzeo joj je pravo da dežura. Političar koji se borio za očuvanje institucija Srbije u svom mestu kaže da je, posle svega, rešio da sa grupom istomišljenika pokuša nešto da učini. A rukovodstvu Srpske liste, koje je vodilo četiri opštine na severu, poručuje da "ako su radili sve dobro, nemaju razloga da se plaše konkurencije".

- Ako je sve tako, narod će ih ponovo birati. Oceniće da li je bilo nepotizma i partokratije. Ako su bili tako dobri, zašto onda ovoliko pretnji da će ljudi ostati bez posla ako im ne daju glas - pita se Milović.

Sutra - Srpski nokauti u kosovskom ringu (5): Obrazovanjem protiv straha

2024 © - Vesti online