Ponedeljak 02.10.2017.
15:05
Vestionline, Tanjug

Rusija: Zapad sve energičnije gura BiH u NATO

Vesti/pixabay/Study IQ education
BiH ubrzava svoje korake na ulasku u Alijansu

On je u razgovoru za Sputnjik kazao da odnose sa Amerikancima ne želi da posmatra kroz prizmu konfrontacije, i dodaje da je ruski uticaj prisutan u BiH, ali da ne vidi ništa loše u tome.

- Pokušaji da se BiH uvuče u NATO su prisutni i postaju sve energičniji. Mislim da je naš stav dobro poznat i nema potrebe da ga objašnjavam. Mi ne smatramo da članstvo u NATO doprinosi jačanju realne bezbednosti neke države. Protivimo se daljem širenju NATO na Balkanu. Ali to je svakako suvereni izbor naroda država. I u datom slučaju vidimo da u BiH nema jedinstva u korist članstva u NATO-u. Bar jedan deo države je protiv toga - rekao je Ivancov.

Upitan da prokomentariše ima li nagoveštaja da bi BiH mogla da se priključiti antiruskim sankcijama, Ivancov je kazao da nema i da je BiH do sada dosledno poštovala neutralnost po tom pitanju. 

- BiH ne samo da se nije priključila sankcijama, naprotiv. Sankcije su na svoj način odigrale pozitivnu ulogu u razvoju naših trgovinsko-ekonomskih odnosa. Značajno je povećan izvoz u RF, posebno poljoprivrednih proizvoda. Nemamo razloga za pretpostavku da će se takva situacija promeniti na gore - rekao je Ivancov.
 

2024 © - Vesti online