Petak 08.09.2017.
19:10
J. L. Petković - Vesti

Napadnut rektor u Prištini: Kamenjem na profesora

YouTube/Kosovo Sever Portal
Na video snimku zabeležen napad na bišeg rektora

Milačić tvrdi da je reč o pritisku koji se nastavlja nakon njegove nedavne smene i da je od dekana Zvezdice Simić traženo da mu zabrani dolazak na fakultet.

- Neki ljudi danima dolaze na fakultet i niko ne zna ko su i šta su. Ranije su mi rekli da napustim fakultet. U sredu, kada sam od auta krenuo do ulaza fakulteta zasuli su me kamenicama. Srećom, brzo sam ušao i sapasao se. Napala su me trojica, jednog sam prepoznao kao nekadašnjeg člana civilne zaštite. Zvao sam Kosovsku policiju, ali ona nije došla na uviđaj - kaže Milačić za naš list.

Od obezbeđenja fakulteta je tražio video snimak sa kamera, kako bi ih sam odneo u policiju, ali da je "stigla naredba da mu se ne da". Zvezdica Simić se još nije oglasila povodom ovog napada, a Milačić tvrdi da je "i njoj prećeno".

Ističe da je u sredu imao ispit zakazan u podne, a da je pre napada izbačen iz njenog kabineta.

- U dekanat sam morao da bih uzeo dokumenta za ispit. Dekanka je izašla da me pozdravi, a onda joj je čovek iz "obezbeđenja" rekao da se odmah vrati. Pozvala me je da pođem za njom da popričamo, ali me je taj muškarac izbacio napolje - ističe Milačić koji je smenjen početkom jula uz niz optužbi koje mu je uputio resorni ministar Mladen Šarčević.

Bivši rektor je kazao da su i on i njegove kolege napadane usred dana na ulici.

- Šta je razlog moje smene i napada znaju predstavnici lokalne vlasti koji su obmanuli Ministarstvo proveste netačnim informacijama - zaključuje Milačić.

 

2024 © - Vesti online