Subota 02.09.2017.
16:10
Vestionline, Sputnjik

Nemci sve glasniji: Moramo sa Rusijom

Tanjug/AP
Naći kompromis sa Moskvom: Martin Šulc

Nemački političar takođe je naglasio da Velika Britanija, Francuska, Italija i Nemačka moraju da se ujedine i izrade "jedinstvenu politiku" kako za pregovarački sto sele Rusija i Sjedinjene Američke Države.

Kandidat za kancelara Nemačke Martin Šulc namerava da poboljša odnose sa ruskim liderom Vladimirom Putinom i nastavi "politiku popuštanja zategnutosti" sa Rusijom, piše "Bild".

- Ja sam za to da tražimo kompromis sa Rusijom. Ali sam i za to da govorimo bez uvijanja. Smatram da bi trebalo da dajemo predloge Rusima, ali će oni imati smisla samo ako Rusija bude spremna da ih prihvati - rekao je Šulc.

- Zaista nam nije potrebna jednostrana trka u naoružanju, kao što želi Donald Tramp. Ili kao što bi to, možda, želeo Vladimir Putin - naglasio je bivši predsedavajući Evropskog parlamenta.

Nemački političar smatra da Moskva trenutno vodi "prilično neobavezujuću" spoljnu politiku.

- U njoj nema doslednosti. Rusi rade po principu svrsishodnosti: kada su im to ide u korist, oni su partneri. Kada im se to ne isplati, oni su protivnici - objasnio je Martin Šulc.

Kandidat za kancelara Nemačke takođe je istakao da Velika Britanija, Francuska, Italija i Nemačka treba da se ujedine i izrade "jedinstvenu politiku" kako bi "za pregovarački sto sele dve nuklearne sile: s jedne strane Rusija, a s druge - Sjedinjene Američke Države".

2024 © - Vesti online