Četvrtak 31.08.2017.
15:22
N1

Odalović o "državnim starletama": One rade i to kvalitetno

Tanjug
Lepota ne sme da bude kriterijum za zapošljavanje: Veljko Odalović

- Nema zapošljavanja mimo zakonski dozvoljenog kriterijuma. Ne kažem ja da li je to preko veze ili mimo veze - rekao je Odalović odgovarajući na pitanje da li su devojke, koje su spominjane u javnosti, zapošljene preko veze. 

Upitan da li "državne starlete" i dalje rade u Ministarstvu, on kaže da rade i to kvalitetno. 

- Možete da ih zovete kako hoćete, mi smo zatekli jedan broj onih koji nisu radili i oni više ne rade u Ministarstvu. Novine su dočekale Dačića sa naslovima… To je stvar koja nije imala i nema veze s nama. A da li su lepe, hvala bogu da su lepe, i to ne sme da bude mana. Zašto bi bila ako je lepa starleta? Drugi kvaliteti njih opredeljuju, kvaliteti u poslu, razni testovi pred raznim našim komisijama - objašnjava Odalović. 

"Blic" je pisao o Mili Opalić, navodno bliskoj Socijalističkoj partiji Srbije, koja je posle pet dana u MSP dobila premeštaj u konzularno odeljenje Ambasade Srbije u Stokholmu. 

Odalović objašnjava da je Opalić preuzeta iz javnog preduzeća Jugoimport SDPR. Upitan šta je tačno radila u toj državnoj firmi i da li je tačno da je tamo bila sekretarica, generalni sekretar MSP kaže da te odgovore treba potražiti u Jugoimportu. 

- Ona je sada neko ko nosi posao u našem Konzulatu. Ona ima radno iskustvo, ona je radila na poslovima i radnim zadacima vrlo kvalifikovano tamo gde je bila. Ona je ispunila sve uslove, prošla je sve testove pred našom komisjom i mogu da vam kažem da je vrlo uspešna. Testovi koji su postavljeni pred nju i posao koji sada radi, radi vrlo odgovorno i kvalifikovano - kaže gost Novog dana.

2024 © - Vesti online