Subota 05.08.2017.
11:31
Vestionline, Tanjug

Kitarović: Mi se ne veselimo bilo čijoj tuzi, klanjamo se srpskim žrtvama

Tanjug
Kolinda Grabar Kitarović se poklonila srpskim žrtvama

Na Kninskoj tvrđavi je bila podignuta zastava, državni vrh je položio cveće, a cela manifestacija za razliku od prethodnih godina svedena je na Kninsku tvrđavu i nešto malo na centralni Gradski trg, gde ovog puta neće biti obraćanja zvaničnika.

Za razliku od prethodnih godina, u Kninu neće nastupitati hrvatski kantautor Marko Perković Tompson, koji u svojim pesmama glorifikuje ustaštvo, već Prljavo kazalište.

Da Ii zbog toga ili zbog velike vrućine na centralnom gradskom trgu bilo je značajno manje ljudi u odnosu na prethodne godine.

Na Kninsku tvrđavu stigli su predsednica i premijer Hrvatske, Kolinda Grabar Kitarović i Andrej Plenković, koji su se obratili prisutnima.

Predsednica Grabar Kitarović je po dolasku na Kninsku tvrđavu rekla da ne vidi razlog zašto se neko ne bi poklonio srpskim žrtvama.

- Mi se ne veselimo bilo čijoj tuzi i verujemo u zajedničku budućnosti svih građana - rekla je Kitarović.

Bivši član Hrvatske narodne stranke, političar, Radimir Čačić je komentarisao izostanak Tompsona u Kninu i rekao da i sam voli da zapeva njegove pesme, ali da to ne znači da ga politički prepoznaje, a kamoli da mu je politički blizak.

Bivši ministar spoljnih i evropskih poslova Davor Ivo Štir izjavio je da je Oluja bila veličanstvena akcija oslobađanja Hrvatske od "velikosrpske Miloševićeve agresije".

- Oluja je bila akcija oslobađanja Hrvatske, stvarna i konačna pobeda u domovinskom ratu, pobeda nad agresorom. Hrvatska je bila napadnuta, Hrvatska se branila i u tom ratu je pobedila - rekao je Štir.  
      
 

2024 © - Vesti online