Utorak 25.07.2017.
18:35
Vestionline, Tanjug

Ptica izazvala haos: Avion "Montenegro erlajnsa" hitno prizemljen

wikipedia.org/Wo st 01 / Wikimedia Commons / CC-BY-SA-3.0-DE
Ptica napravila haos u Podgorici: Avion "Montenegro erlajnsa"

"Letačka posada "Montenegro erlajnsa" je postupila po procedurama koje su jasno definisane u ovakvim situacijama, prilikom čega je od kontrole leta zatraženo sletanje na matični aerodrom Podgorica kako bi se uradila odgovarajuća kontrola", saopšteno je iz crnogorske kompanije.

Kako se navodi, nakon sletanja, izvršena je kontrola i procena oštećenja od strane kompanijskog licenciranog tehničkog osoblja, a kako je odmah bilo jasno da će procedura sanacije oštećenja potrajati, svi putnici su smešteni u hotel i jutros, u ranim jutarnjim časovima prebačeni drugim avionom "Montenegro erlajnsa" na odredište.

U saopštenju se navodi da je udar ptice uobičajeni problem, koji se često dešava u avijaciji, i nije nepoznanica u toj vrsti posla.

Međutim povlačenje tog aviona izazvalo je višesatna kašnjenja na linijama za Ljubljanu, Dizeldorf i Moskvu iz Podgorice i nazad, kao i za Beograd i Moskvu iz Tivta i nazad.

"Montenegro erlajns" navodi da su svi putnici adekvatno zbrinuti, pri čemu nijedan let nije otkazan, ali je deo putnika preusmeren na letove drugih kompanija.

2024 © - Vesti online