Subota 20.05.2017.
21:12
blic rs

Nikolić opet dobio državni posao: Evo šta će raditi

A. Čukić
Neće biti ambasador u Rusiji, ali blizu je: Putin i Nikolić

Mediji su ranije pisali da će odlazeći predsednik Srbije Tomislav Nikolić biti na čelu tog tela, a i on sam je to donekle potvrdio.

U tekstu usvojene uredbe navodi se da se njom osniva kancelarija, određuje delokrug njenog rada i uređuju druga pitanja značajna za njen rad. Navodi se takođe i da je kancelarija služba Vlade.

- Kancelarija obavlja stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom - navodi se u delokrugu kancelarije.

Kada je reč o direktoru kancelarije, navodi se da njom rukovodi direktor kancelarije koga postavlja Vlada na pet godina, na predlog predsednika Vlade.

- Direktor ima zamenika kojeg sam predlaže, a kojeg takođe postavlja Vlada na isti period. Zamenik pomaže direktoru u okviru ovlašćenja koja mu on odredi i zamenjuje ga ako je odsutan ili sprečen - stoji u članu četiri. Direktor kancelarije imaće i pomoćnike.

Nikolić će, kako je najavljeno, ukoliko bude izabran na pomenutu poziciju, pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta morati da donese u narednih 45 dana, saznaje nezvanično "Blic".

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku".

Nikolić je nedavno izjavio da se s izabranim predsednikom Republike Aleksandrom Vučićem dogovarao kako da nastavi da pomaže Srbiji prijateljstvom koje je ostvario sa predsednicima mnogih država, posebno Rusije i Kine.

- To ne znači da nastavljam političku karijeru, već radnu. Tako i zamišljam svoje angažovanje posle isteka mandata - rekao je Nikolić.

2024 © - Vesti online