Ponedeljak 15.05.2017.
13:43
Tanjug, Vestionline

"Sledeći put kada bude video srpsku vojsku, Haradinaj će puzati!"

Tanjug
Albanci dobro da razmisle: Aleksandar Vulin

- Nekažnjeni zločinac uvek traži da se njegov zločin ponovi i uvek traži da ima pomoć u vršenju zločina. Albanci moraju da razumeju da ovo nisu ista vremena i da ratove koje Haradinaj hoće da izazove neće više voditi čitav svet, već će morati da ih vode sami - rekao je Vulin novinarima.

Kako je naveo, Albanci moraju da odluče da li hoće da vode Haradinajeve ratove i "koliko dečjih glava imaju za bacanje", jer svet više neće ratovati sa Srbijom zbog ideje velike Albanije.

- Prošli put kad je video srpsku vojsku, Haradinaj je trčao. Sledeći put kada je bude video, on će puzati - rekao je Vulin.

On je naveo da Srbija veoma ozbiljno shvata pretnje Haradinaja, jer se radi o čoveku koji je bio premijer, kako je istakao, toga što zovu Kosovo.

- To je čovek koji je nekažnjeni ratni zločinac, od koga očekujemo da se Evropska unija i SAD ograde inače će morati da žive sa posledicama onoga što je uradio - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, Haradinaj je čovek čiji zločin nije kažnjen, a čim nije kažnjen, on preti da se ponovi.

- Albanci moraju da odluče da li hoće da vode Haradinajeve ratove. Svet više neće bombardovati Srbiju zbog ratnog zločinca i teroriste - rekao je Vulin.

Albanci, istakao je, moraju da budu svesni da će svoje ratove morati da vode sami i da će ratove koje je Haradinaj pokušao da izazove plaćati glavama svoje dece, a ne dece iz Evropske unije i SAD.

- Moraće da ih plate sami, a ja se nadam da ima dovoljno razuma u albanskom narodu da Haradinaj ne govori u njihovo ime - rekao je Vulin.

Navodeći da u izborima političari govore ono što narod želi da čuje, Vulin je istakao da je on jako zabrinut ako je to što Haradinaj govori ono što Albanci žele da čuju.

- Još jednom ih pitam da li su sigurni da treba da glasaju za ljude koji hoće da ih vode u rat i koji hoće njihovu decu da vode u rat da bi oni postali bogati i moćni - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, to je pitanje za njih, nije pitanje za nas.

Vulin je rekao da će Srbija umeti i da može da zaštiti sebe, svoju teritoriju i narod bez obzira na kom delu teritorije on živi i zapitao da li su Albanci spremi da ginu za Haradinajeve planove.

- Neka budu sigurni da svet 2017. i 1999. više nije isti. Nikada više tako velika sila neće doći da ratuje za ideju "velike Albanije" - zaključio je Vulin.

2024 © - Vesti online