Utorak 09.05.2017.
00:38
Vestionline

Legendarni as novi trener Đokovića?

Reuters
Želi povratak na vrh sa novim trenerom: Novak Đoković

Drugi reket planete je prošle nedelje otpustio ceo stručni štab, nezadovoljan rezultatima u 2017. godini i željom za novim izazovom i promenom. Britanski "Telegraf" navodi izjavu Novakovog agenta, Italijana Edoarda Ataldija.

- U ovom trenutku ne postoji ime koje se izdvaja jer je sada početna faza razgovora sa zainteresovanim stranama - rekao je Ataldi.

Pre nekoliko meseci kada se ime Andrea Agasija pominjalo u vezi sa Nikom Kiriosom, legendarni Amerikanac je rekao:

- Trenutno nemam prostora zbog dece, koja imaju 15 i 13 godina. Tako da je moj odgovor ne - rekao je tada Agasi.

Međutim, britanski lis navodi da bi Đoković imao prednost u odnosu na Australijanca jer je jedan od "zveri" koji ne igra manje turnire, već bi Agasi mogao da bude u vidu konsultanta (britanski list navodi izraz "super trener") za 10 do 12 nedelja godišnje kada se igraju veliki turniri. Ovaj mediji navodi da Novak igra samo Grend slemove i Masterse, a da bi srpski as angažovao još jednog trenera koji bi s njim radio kada Amerikanac ne bude uz Srbina. Nešto slično je kod Endija Mareja koji se svakodnevno oslanja na Džejmija Delgada, a Ivan Lendl ima konsultantsku ulogu kada dođu veliki turniri.

Agasi jedini je igrač u istoriji ovog sporta koji je osvojio sve najvažnije trofeje (sva četiri Grend slema, Završni masters, Dejvis kup i zlato sa Olimpijskih igara iz Atlante 1996. godine), pa zadovoljava Đokovićev osnovni kriterijum da mora sledeći trener da bude neko ko je prošao ono što i Novak. Naš as jedini nema olimpijsko zlato (ima broznu iz Pekinga 2008. godine).

2024 © - Vesti online