Utorak 02.05.2017.
20:55
Vestionline, B92.net

Protest protiv diktature, 30. dan: "Čuvari vatre da izdrže"

Tanjug
Ispred Doma Narodne skupštine okupilo se nekoliko desetina učesnika protesta

Vidojković je rekao da je bitno podsetiti da je prošlo mesec dana od "najnedemokratskijih izbora u novijoj istoriji Srbije".

- Na ovim čuvarima vatre je da izdrže jer diktator ide na iscrpljivanje - kazao je Vidojković i rekao da ga protest "Protiv diktature" podseća na 1999. i proteste koje je tada organizovao Savez za promene.

Tada su građani, kako je naveo, svaki dan dolazili sve do decembra, kada je zvanično proglašen kraj protesta. 

- Onda je ostao (lider LDP) Čeda (Jovanović) sa čuvarima vatre. Dobro mi je poznato šta znači doći na ulicu i biti među ne tako velikim brojem ljudi, a protestovati protiv tako velike stvari kao što je bio Slobodan Milošević, ili nešto manje velike stvari kao što je Aleksandar Vučić. Ja sam došao da prenesem neke poruke iz prošlosti - rekao je Vidojković. Povodom sutrašnjeg Dana slobode medija, Vidojković je konstatovao da je stanje katastrofalno, da su mediji blokirani, ali da ipak postoji neki protok informacija. 

- Na stanicama s nacionalnom frekvencijom ne možete da čujete ništa objektivno, ali 1990. je bilo još gore. Ljudi se snalaze i uglavnom su na internetu - rekao je Vidojković. 

Ispred Doma Narodne skupštine okupilo se nekoliko desetina učesnika protesta, koji nose transparente "Socijalizam, a ne varvarstvo", "Protiv terora vlasti", "Izdaja". 

Protest je završen ispred redakcije dnevnog lista Danas u Ulici Alekse Nenadovića. 

Današnji protest bio je posvećen Danu slobode medija koji se obeležava 3. maja. 

Kolonu od nekoliko desetina učesnika ispred zgrade u kojoj je redakcija lista "Danas" dočekalo je nekoliko novinara i urednika tih novina. 

Vidojković je rekao da su učesnici protesta "Protiv diktature" rešili da podrže list "Danas" i njegovo slobodno izveštavanje. 

Rekao je i da se nada kako će cela teritorija Srbije biti oslobođena od diktatora i da će na proteste dolaziti više ljudi. 

Okupljanje je završeno je povicima "Sutra u šest".

2024 © - Vesti online