Nedelja 16.04.2017.
17:53
Tanjug

"Laž je da Hrvati imaju S-300: Hoće da posvađaju Srbiju i Rusiju"

Tanjug
Objasnio otkud priče o S-300 u hrvatskim medijima: Aleksandar Vulin

Prema njegovim rečima, mnogo je onih kojima smeta pozicija Srbije po kojoj smo jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i neće ih uvesti.

- To što je pisano u hrvatskim medijima nije pisano zbog hrvatskog, već zbog srpskog javnog mnjenja. Pisano je zbog potrebe da se visok ugled Rusije u našem javnom mnjenju i dobri odnosi između Rusije i Srbije umanje i naruše - rekao je Vulin.

Kako kaže, laž da S-300 postoji u Hrvatskoj bila je publikovana već nekoliko puta tokom nekoliko proteklih godina i sada se ponavlja.

- Zanimljivo je da se ponavlja od istih onih medija koji smatraju da u ovoj zemlji ništa ne valja, da se u ovoj zemlji kradu izbori, da treba protestovati protiv izborne volje građana... od istih onih medija koji smatraju da Aleksandra Vučića treba smeniti bez izbora - rekao je Vulin.

On je pozvao sve domaće medije da budu vrlo kritični kada prenose informacije iz hrvatskih medija jer se ne plasiraju takve informacije slučajno.

- Ne radi se to slučajno. Ne plasiraju se takve informacije slučajno i molim ih da vode računa o tome. Mnogo je onih kojima smeta pozicija Srbije po kojoj smo jedina zemlja u Evropi koja nije uvela sankcije Ruskoj Federaciji i nehe ih uvesti - rekao je Vulin.

Prema njegovim rečima, cilj onoga što pišu hrvatski mediji je, osim da posvađaju Srbiju i Rusiju i da ubede naše građane da Rusija nije naš prijatelj, i da da nas ubede da nije Oluja nastala zbog zločinaca i tako što su Ustaše proterivale Srbe, već da je nastala tako što su Rusi isporučili oružje Hrvatskoj.

Kako kaže, to nije istina i zato moramo da budemo vrlo pažljivi kada takve stvari prenosimo u naše medije.

2024 © - Vesti online