Subota 15.04.2017.
16:58
Vestionline

Plaćena praksa i posao za studente farmacije

M. Karović
Nove prakse koje su u našoj zemlji tek u začetku

Na konkurs, koji traje tokom aprila, mogu se prijaviti studenti farmacije kojima je ostalo tri ispita do kraja ili su u prethodnih godinu dana završili fakultet.

- Studenti farmacije u okviru studijskog programa imaju praksu u apotekama, ali nemaju definisanu praksu u okviru farmaceutske industrije i saradnja sa "PharmaSwissom" omogućuje đacima da se upoznaju sa poslovanjem jedne savremene, moderne, farmaceutske industrije i da u jednom realnom okruženju sagledaju sve izazove, kompetencije i veštine - izjavila je dekan Farmaceutskog fakulteta Univerziteta u Beogradu Zorica Vujić.

- Prošle godine je na konkursu za internship program izabrano pet studenata farmacije, koji su imali plaćenu praksu, uz  podršku iskusnih i posvećenih mentora. U kompaniji se zaposlilo njih troje. I ove godine pet najboljih studenata imaće priliku da upoznaju procese rada svih sektora farmaceutske kompanije - registraciju, logistiku, proizvodnju, marketing i prodaju. Posle prakse neki od njih će postati i deo našeg tima - izjavio je dr Dejan Antonić, direktor "PharmaSwissa".

Student farmacije Vesna Dobrojević se prošle godine prijavila na internšip program PharmaSwiss kompanije, bila na šestomesečnoj plaćenoj praksi, nakon koje joj je ponuđen i posao u toj kompaniji. Studenti se mogu prijaviti na PharmaSwiss.SerbiaJobs@valeant.com, sa naslovom: Internship program za studente farmacije.

- Ovakve prakse u našoj zemlji u suštini ne postoje, tek su u nekom začetku. Na konkurs sam se prijavila kad mi je ostao još diplomski. U "PharmaSwissu" sam prošla sve sektore koji su mi pokazali gde kao farmaceut mogu da radim. Sada je to kompanija u kojoj sam zaposlena, zajedno sa još dvoje mojih kolega sa prakse - rekla je Vesna Dobrojević.

2024 © - Vesti online