Petak 14.04.2017.
16:38
Vestionline, germanijak.hr

Legenda hrvatske košarke: Zvezda je silovala Cedevitu!

aba-liga.com/KK Cedevita
Čarls Dženkins bio je najbolji akter finala plej-ofa ABA lige

- Zvezda je bolja od Cedevite. Moja je pogrešna procena bila u tome što sam mislio da će im ozbiljno faliti prvi plej Jović, ponizno priznajem grešku. I mislio sam da će Cedevita pružiti ozbiljan, dostojan otpor. Ništa od toga - mlako, nikako. Kao da su zadovoljni tim drugim mestom u regionu i iskorakom u Evropu, kao da su zadovoljni sadašnjim stanjem stvari, sadašnjim poretkom - napisao je Ćutura u autorskom tekstu za portal germanijak.hr.

- Nisam se nasekirao kao navijač Cedevite, iako bih i ja voleo ponovo da vidim Real, Pao i Fener u Zagrebu, nego zato što sam se nekad bavio tim sportom, prilično ozbiljno, i bilo mi je užasno videti tu sekvencu. Maltretiranje. Silovanje. Strašno, uzmu ti loptu iz ruke pet puta za redom. To se ne može i ne sme dogoditi - nastavio je Čutura i dodao:

- Zvezdi s klupe kod prvih rotacija ulazi iskusni Simonović da održi ritam, digne odbranu i unese dodatni bezobrazluk i čvrstinu, Cedeviti kod prvih rotacija ulazi Musa, koji ne igra košarku, nego se igra košarke. Ipak je to razlika. Rekoh, Zvezda ima rešenja. Barem za ovakve suparnike kakav je Cedevita - dodao je legendarni košarkaš.

On se dotakao i mlake atmofsere u maloj dvorani "Doma sportova".

- Za konačni odlazak s utakmice odlučio sam se posle treće deonice, bilo je minus 17, pobednik je bio odlučen, i nisam želeo da gledam i slušam naslađivanje onih dvadesetak Zvezdinih navijača, koji su nadglasavali ostatak dvorane. Mislim, imaju ljudi pravo na to, takve su bile okolnosti, takav je bio razvoj događaja, došli su u Zagreb tome se i nadajući. Ali ipak nisam takav mazohista da to gledam i slušam uživo - zaključio je Čutura.

2024 © - Vesti online