Utorak 11.04.2017.
22:02 >> 23:19h
Vestionline

Vučić: Da smo ih ranije pustili da krenu u proteste...

Tanjug
Aleksandar Vučić

Prema njegovim rečima, sva istraživanja javnog mnenja pokazuju da su se stvari posle protesta promenile "u našu korist", kao i da u "naši protivnici dramatično pali".

On navodi da je su njegovi protivnici osvojili "najmanje najmanje dvostruko manje nego pre devet dana".

- U prvom krugu, pre devet dana, na tim biračkim mestima imali smo 53,84 odsto glasova. Danas, devet dana kasnije, posle devet dana u kojima su našu pobedu osporavali, a nisu znali da priznaju poraz, organizujući ulične proteste. Posle najteže medijske kampanje koja je protiv nas vođena osvojili smo 71,66 odsto glasova - dodao je on.

Vučić se tokom vanredne konferencije za medije održane u sedištu stranke na Novom Beogradu i zahvalio građanima.

On je kazao da je u Topoli osvojio 78,1 odsto glasova, u Pančevu 77,72 odsto, na biračkom mestu Zvezdara u Beogradu 54,53 odsto, u Zrenjaninu 78,24, Vršcu 74 odsto, u Bačkoj Palanci 77 odsto, Vrbasu 70,5 odsto i Kraljevu 65 odsto glasova.

Upitan da li bi razgovarao sa studentima koji protestuju širom Srbije u poslednjih desetak dana, Vučić je naveo da "jezikom ucena neću da razgovaram ni sa kim".

Više hiljada ljudi okupilo se deveti put u Beogradu na tročasovnom Protestu protiv diktature, koji je organizovan zbog nezadovoljstva izbornim rezultatima.

Novi protest zakazan je i za sredu u 18 časova.

2024 © - Vesti online