Ponedeljak 10.04.2017.
12:58
Vestionline

Izrael zatvorio granicu sa Egiptom - sa Sinaja doletela raketa

Reuters
I Izraelci strahuju od napada islamista

"Projektil je ispaljen sa poluostrva Sinaj i pogodio je područje Eškola (na jugu Izreala). Javljeno je da nema povređenih", navodi se u saopštenju izraelske vojske.

Izraelske vlasti zavorile su granični prelaz Tabu, prema Egiptu, zbog upozorenja o mogućem

Ministar za obaveštajne poslove Jisrael Kac naveo je u saopštenju da je prelaz zatvoren zbog mogućeg terorističkog napada na turiste na Sinajskom poluostrvu, preneo je AP.

Granični prelaz je otvoren za one koji žele da se vrate iz Egipta u Izrael. Taba će biti zatvorena najmanje do 18. aprila, kada se završava Pasha.

Izraelski bezbednosni zvaničnici pozvali su izraelske turiste koji borave na Sinajskom poluostrvu da se odmah vrate u Izrael.

Izraelska kancelarija za borbu protiv terorizma izdala je preporuku, navodeći dva napada na crkve u Egiptu u kojima je poginulo na desetine ljudi.

U saopštenju su pozivane porodice putnika koji se nalaze na Sinaju da upozore članove svojih porodica na rizike, a Izraelci koji planiraju putovanje na Sinaj, da otkažu putovanja, preneo je AP. Sinaj je tradicionalno popularna destinacija za Izraelce, pogotovo tokom jevrejskog verskog praznika Pashe.

2024 © - Vesti online