Petak 07.04.2017.
21:58
Vestionline, Tanjug

"Podnet zahtev da Srpska lista postane stranka"

A. Čukić
CIK još uvek nije donela nikakvu odluku 

Rikalo je u izjavi za Tanjug rekao da je zahtev za preregistraciju Srpske liste u stranku, koji je podneo Slavko Simić, potpisima podržalo 1.650 građana, među kojima su poslanici, predstavnici vlade, gradonačelnici i drugi, što dokazuje da Srpska lista ima i snagu i autoritet da se u punom kapacitetu predstavi.

On je rekao da se, iako je zahtev za preregistraciju podneo Simić, dogodio paradoks da je Aleksandar Jablanović brže-bolje kada je čuo da se to dogodilo, "uz pomoć svojih mentora u Prištini, a pre svega kosovskog premijera Ise Mustafe", podneo sličan zahtev. 

Rikalo je kazao da je Jablanovićev zahtev podržalo oko 500 građana ali da će u CIK-u razmotriti njihovu validnost, "pošto se čovek služi falsifikatima, ne bi nas iznenadilo da se radi o još jednom falsifikatu". 

On kaže da sumnja da iza svega stoji kosovski premijer. 

Rikalo je naglasio da su nedorečenost i "rupe" u kosovskom zakonu o izborima doveli do toga da se napravi konfuzija oko toga ko je predsednik Srpske liste, ističući da su neki to iskoristili za samopromociju. 

- Istina je da CIK nije donela nikakvu odluku ili preporuku o tome i da trenutno postoje dva zahteva, odnosno dve promene, gde je u jednoj predsednik Građanske inicijative Srpska lista Slavko Simić, a u drugom slučaju Aleksandar Jablanović - rekao je Rikalo. 

CIK će razmatrati podnete zahteve i doneće neke preporuke po tom pitanju shodno zakonu, međutim taj zakon je doveo do toga da Građanska inicijativa Srpska lista ne može da funkcioniše u nekom normalnom obliku, dodao je on.

2024 © - Vesti online