Petak 26. 4. 2024.
Beograd
160
  • Novi Sad
    170
  • Niš
    140
  • Kikinda
    160
  • Kraljevo
    150
  • Kruševac
    150
  • Leskovac
    150
  • Loznica
    140
  • Negotin
    190
  • Ruma
    170
  • Sjenica
    120
  • Vranje
    130
  • Vršac
    140
  • Zlatibor
    140
  • Zrenjanin
    170
1
Subota 01.04.2017.
14:59
Vestionline A

"Ne prodajemo veru za večeru, nikada nećemo pristati na Tačijeve predloge i ucene"

"Bilo koji pritisak i mehanizam da pokuša da primeni, kosovski predsednik Hašim Tači neće uspeti da ubedi nijednog poslanika Srpske liste da podrži formiranje oružanih snaga Kosova". To za kaže šef poslaničke grupe Srpska lista u kosovskom parlamentu Slavko Simić, povodom Tačijeve najave da će razgovarati sa srpskim predstavnicima u kosovskim institucijama kako bi ih ubedili da uopravo ovako nešto podrže.

A. Čukić
Srpska lista nikada neće priostati na formiranje Vojske Kosova

Štaviše, Tači je otišao i korak dalje pa je, takoreći, zapretio rekavši da “ukoliko Srbi u nedogled blokiraju vojsku, zakonske izmene su ponovo mogućnost kojom bi došli do tog cilja”.

- Srpska lista je politički subjekat koji ima novu političku generaciju predstavnika u institucijama u Prištini. Ona promoviše konstruktivna rešenja i ideje kroz institucije oko svake teme, ali kada je u pitanju transformacija Bezbednosnih snaga Kosova(BSK) u oružane snage Kosova, apsolutno Hašim Tači neće imati pristup kod poslanika Srpske liste po ovom pitanju, ma koji vid pritisaka i mehanizma upotrebio - kaže Simić.

On je naveo da ne može da garantuje kako će se ponašati “ostale strukture”.

- Za ostale srpske političke strukture koje nemaju podršku srpskog naroda na Kosovu ne garantujem, ali onima koji ulaze u samostalni aranžman snažno ćemo stati na put i javno ih prozvati da su zarad ličnih interesa prodali “veru za večeru” - rekao je Simić.

Na pitanje da li bi podrška formiranju oružanih snaga Kosova mogla da bude zamena za formiranje Zajednice srpskih opština (ZSO), Simić odgovara odrečno.

- Šo se tiče ZSO, ona je u vlasništvu srpskog naroda koji živi na Kosovu i Metohiji, naša buduća relevantna institucija oko koje nema kompromisa, i koja je jasno definisana Brislskim sporazumom - ističe on.

U intervjuu za RSE, i na pitanje kako misili da ubedi predstavnike Srba da podrže formiranje vojske, Tači kaže da u politici ne postoji “nikada”.

POVEZANE VESTI

Subota 01.04.2017. 21:13
Visa puta predsednik je ponavljao da nece priznati takozvanu Kosova Republik,pa nece onda ni dozvoliti da tu neko stvara bilo kakvu vojsku.Srbija je to,zakletva je pala da ce da cuva teritoriju drzave u kojoj vlada,zasto se plasite.Ipak bi vam porucio da glave cuvate i da se niukoga vise ne update.
VIDEO VESTI
ŠTAMPANO IZDANJE
DOBITNIK
Sigma Pešić (59)
GUBITNIK
Sonja Biserko (71)
DNEVNI HOROSKOP
bik21. 4. - 21. 5.
Budite promišljeni pred osobom koja vas je zaintrigirala svojom pojavom ili pričom o poslovno finansijskoj saradnji. Konsultujete svoje saradnike, pre nego što donesete neku zvaničnu odluku. Više glava potencijalno može da smisli bolje rešenje. U susretu sa voljenom osobom, trebate uživati u ljubavi.
DNEVNI HOROSKOP
jarac21. 12. - 21. 1.
Od vas se očekuje da ostvarite neku zapaženu ulogu u poslovnim susretima. To što okolina veruje u vaše sposobnosti predstavlja dovoljan povod, da pružite svoj maksimum u onoj oblasti za koju imate najviše interesovanja ili afiniteta. Važno je da vas neko posmatra toplim pogledom i danas ćete biti zadovoljni.
DNEVNI HOROSKOP
vodolija21. 1. - 19. 2.
Nedostaje vam osnovno interesovanje da se posvetite nekim poslovnim temema koje zahtevaju dodatni napor. Nemojte precenjivati svoje profesionalne mogućnosti. Trenutni položaj Meseca u vama podstiče emotivnu nesigurnost, stoga izbegavajte rasparavu ili sumnjivo društvo. Budite iskreni prema svima.
  • 2024 © - vesti online