Sreda 29.03.2017.
13:22
sputniknews.com, Vestionline

Napadnut konzulat Poljske u Ukrajini; konzul: To je teroristički napad!

en.wikipedia.org/Olek Remesz
 

Prema izveštaju dnevnika "Volin 24", incident se dogodio oko ponoći, preneo je Rojters. List je izvestio da u napadu nije bilo povređenih.

Poljski konzul Kšištof Savicki izjavio je za poljsku novinsku agenciju Pap da je u pitanju teroristički napad i da je ispaljena granata pogodila zgradu samo nekoliko centimetara iznad stambenog prostora.

- Muškarac je spavao u momentu napada. Da je granata pogodila zgradu 20 centimetara niže, desila bi se tragedija - rekao je on.

Ministarstvo spoljnih poslova Poljske pozvalo je na razgovor ukrajinskog ambasadora u u toj zemlji, navedeno je u saopštenju Ministarstva, gde se dodaje da će predstavništvo Poljske u Kijevu uputiti protestnu notu ukrajinskom Ministarstvu spoljnih poslova.

Ukrajinska policija nije se oglasila povodom incidenta.

Oglasio se i šef Biroa za nacionalnu bezbednost Poljske Pavel Soloh, koji je rekao da je u pitanju provokacija, iako se zapitao koja joj je svrha.

- Svakako da je u pitanju provokacija, ali koja je njena svrha? Poznat nam je kontekst koji postoji kada je reč o agresiji Rusije protiv Ukrajine - rekao je on.

Međutim, dodao je, govoriti o krivcima moguće je isključivo nakon istrage kada budu poznate precizne informacije.

2024 © - Vesti online