Ponedeljak 27.03.2017.
11:35
slobodnaevropa.org, Vestionline

Titova unuka: Ne želim da živim sa ljudima kojima je Milošević heroj

Youtube/gariwosa
Svetlana Broz

- Njima je danas, najčešće, Milošević još uvek heroj. Ne želim da živim sa ljudima kojima je Milošević heroj - kaže ona i istovremeno ističe da Evropa, ali i ostatak sveta, "nisu bili zainteresovani za ono što se dešavalo u ratovima na Balkanu 90-tih godina".

- Rat je uvezen u BiH. On nije buknuo iznutra. Nije se dogodilo to da je komšija napao i ubio komšiju iz čista mira ili zato što mu je to neko naredio. Dogodilo se jer su bogovi rata iz Srbije i Hrvatske imali dogovor i rekli - sada će prvo Srbija napasti BiH. To je bila čista agresija - tvrdi Titova unuka i dodaje:

- Druga je agresija iz 1993. godine, od strane Hrvatske, kao susedne države. Ideja je bila podeliti BiH i napraviti veliku Srbiju i veliku Hrvatsku. Mnogo velikih država na malom prostoru i to po cenu BiH.

- Ne verujem da će biti još ratova. Mislim da političari zveckaju oružjem. Imaju istu retoriku iz 1992. godine, što je grozno jer ništa za 25 godina nisu promenili i pomerili. Živimo u vremenima bez političara sa vizijom. Imamo milione činovnika koji žderu nečiji novac, novac poreskih obveznika. Troše besmisleno jer su korumpirani. Ovo je vreme besramno i nemoralno - zaključuje Svetlana Broz.

2024 © - Vesti online