Ponedeljak 27.02.2017.
14:45
www.dw.com, Vestionline

Nemci "opleli" po Trampu: "On je neobrazovani lajavac uvređenog ega"

Reuters
Nemačka štampa nije štedela predsednika SAD-a Trampa

Tramp nije blesav, već proračunat

"Bilo bi suviše jednostavno okarakterisati Trampa kao šašavog. On je proračunat i tačno zna šta radi. Medije naziva lažljivim, a oni su svojim otkrićima dokazali da je Majkl Flin, kojeg je Tramp imenovao za nacionalnog savetnika za bezbednost, lagao o svojim kontaktima sa Rusijom - zbog čega je Flin morao da podnese ostavku. Trampovo viđenje stvari treba da bude jedina istina. Možda je on tako izgradio svoju imperiju nekretnina. Ali, po takvim maksimama ne može da upravlja jednom demokratskom državom. To više liči na diktatorsko nego na demokratsko ponašanje. Hoće li taj čovek uspeti da tako izgura do kraja svog mandata? Verovatno neće", piše "Rojtlinger general ancajger" iz Rojtlingena.

Mesto u šou-programu, a ne na čelu SAD

"Hajlbroner štime"  iz Hajlbrona dodaje: "To što je Donald Tramp samozaljubljeni neobrazovani egoman, ne bi bilo strašno da je on ostao tamo gde je takvim tipovima mesto: u smešnim TV šou-programima. No, sada je on predsednik SAD. Neko ko svojoj zemlji može da nanese mnogo štete za četiri godine. I neko ko stvara podele u svetu a ne doprinosi konstruktivno-mirnodopskom suživotu".

Poludeli milioner?

"Pasauer noje prese" Pasau takođe ne "štedi" novog američkog predsednika: "Trampova huškačka kampanja protiv medija bi mogla da se tumači samo kao sitničava osveta jednog lajavca koji ne podnosi da mu se vređa ego. Ali, Tramp nije tek neki poludeli milioner, već je, usput, još i predsednik Sjedinjenih Američkih Država - vodeće svetske demokratije. Kada baš taj predsednik gazi slobodu štampe, onda se nad tim valja zamisliti".

2024 © - Vesti online