Subota 11.02.2017.
17:20
Vestionline

"Hrvati, ne bojte se... Preko nas do Rusa"

Tanjug
Ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević sa Vučićem i "migom" (Foto: Arhiva)

Đorđević je podsetio da je Srbija vojno neutralna i da želi da bude deo Evropske unije, a ukazao je i na mogućnost saradnje Srbije i Hrvatske na području vojne industrije. 

- Naravno da nema bojazni, našoj Vladi je na prvom mestu ekonomija. Želimo da Srbija bude ekonomski jaka, da region prepozna da ima u nama ekonomskog partnera - rekao je Đorđević u intervjuu objavljenom na sajtu HRT-a. 

Prema njegovim rečima, poruka Hrvatskoj je da preko Srbije može da sarađuje s nekim zemljama "s kojima možda ne može direktno". 

- Mi imamo dobre odnose i sa Rusijom i Belorusijom, ali imamo odlične odnose i sa Kinom. Ostali su nam dobri odnosi i sa Azijom i sa Afrikom i to jeste prilika da zaradimo svi zajedno i da radimo na trećim tržištima - rekao je Đorđević. 

HRT je podsetio da Srbija od "Erbasa" kupuje devet helikoptera srednje klase, da od Belorusije dobija donaciju u avionima "mig 29" i protivvazdušnom sistemu "buk", kao i da joj Rusija donira 30 tenkova T-72 i šest "migova 29", čiji remont će platiti srpski poreski obveznici.

2024 © - Vesti online