Četvrtak 09.02.2017.
18:01
B. Đokić - Vesti

Vojska umislila da je sud

A. Čukić
Novica Antić

Oni su tamo sa još jednom osobom iz Vlade Srbije i Nenadom Vučkovićem Vučkom, tada pripadnikom Vojske Srbije, a sada visokim rukovodiocem srpske Žandarmerije, iz automata hekler i koh i pištolja glok 17 uvežbavali gađanje.

- Proverom je utvrđeno da nije bilo zloupotreba službenog položaja i pribavljanja protivpravne imovinske koristi. Vojni sindikat Srbije nije dostavio nikakve dokaze koji bi potvrdili navedene nezakonite aktivnosti - navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, kaže da je ovo saopštenje Ministarstva odbrane pritisak na Republičko tužilaštvo.

- Krivična prijava nije podneta Vojsci Srbije, već tužilaštvu. U tužilaštvu su tek dobili prijavu, nisu ni pokrenuli istragu, a oni izlaze sa saopštenjem kako nema dokaza. Tako direktno utiču na istragu. Mi u javnosti nećemo iznositi dokaze, kako ne bismo uticali na slučaj - kaže Antić.

Efikasniji nego u aferi Helikopter

U Vojnom sindikati kažu i da je interesantno kako je tužilaštvo krivičnu prijavu primilo 6. februara, nije ni otpočelo istragu, a Vojska Srbije je istragu već naredila, sprovela i već dan kasnije donela zaključak da nema ničije krivice.
"Svaka čast na efikasnosti, šteta što nisu bili ovako efikasni i u aferi Helikopter", ističu oni u saopštenju.

2024 © - Vesti online