Sreda 08.02.2017.
00:22
Newsweek

CIA seks brigada nije imala uspeha samo u Moskvi. Evo zašto!

pixabay.com
Očigledno su iskušenja za CIA-u bila velika

"CIA je žensko društvo pružala kraljevima, predsednicima, kandidatima i zvaničnicima. Na nižem novou, žene su bile obezbeđene i preletačima (sovjetskim, iranskim itd.) i CIA agentima", navodi se u dokumentu "RDP90-01208R000100210015-4".

Bivši CIA agent Viktor Marketi napisao je svojevremeno: "Seks je - kao i piće, droga, novac i sve ostalo što lako kvari čoveka - standardno oruđe špijunske profesije".

CIA pravi odabir žena iz svojih takozvanih "dosijea poroka". "Agencija takođe obezbeđuje "sigurnu kuću" u kojoj će odnos biti konzumiran, a privatnost zaštićena", navodi se u dokumentu.

CIA seks šop vodi pre svega Odeljenje za bezbednost. Spisak muškaraca i žena koji mogu biti angažovani za "zabavljanje klijenata", CIA održava i ažurira uz pomoć federalne mreže ovog odeljenja, koje revnosno unosi nova imena u takozvanu "crnu knjigu".

"U crnoj knjizi nalaze se imena, telefonski brojevi i detalji, sakupljeni uglavnom od lokalnih ekipa za poroke... Svaki unos u knjizi, sadrži fascinantne vitalne statistike - fizički opis, mere, zdravstveni status i seksualne specijalnosti", navodi se u dokumentu.

Snime ih, pa ih ucenjuju

Ipak, CIA ne koristi seksualne radnike samo kako bi udovoljila svojim "gostima", među kojima je svojevremeno bio i jordanski kralj Husein, već i za daleko lukavije i probitačnije ciljeve.

"Agencija koristi prostitutke kako bi namamila strane diplomate u ljubavne zamke, gde su njihove seksualnte aktivnosti snimljene kroz lažno ogledalo. Filmovi bi kasnije bili upotrebljeni za ucenu stranaca, koji po pravilu postaju doušnici", piše u izveštaju.

Druženje sa sovjetskim ženama je prekršaj

Međutim, "seks brigade" nisu bile nepoznate ni najvećem rivalu CIA - sovjetskom KGB-u.

U dokumentu "RDP90-00965R000403500001-2" iz 1987, naslovljenom "Naš kolosalni neuspeh u Moskvi", analizira se niz procurelih podataka američkih zvaničnika u Moskvi i potencijalna infiltracija KGB agenata u američku ambasadu.

Kao glavni krivac za curenje informacija označen je američki Korpus Marinaca "jer šalje u Moskvu mlade ljude upitne snage karaktera, a ne uspeva da obezbedi prikladan nadzor i disciplinu. Nema sumnje da su iskušenja u Moskvi neverovatna, žene prelepe, a zamke pažljivo osmišljene i izvedene... Druženje sa sovjetskim ženama je samo jedna vrsta prekršaja", navodi dokument.

2024 © - Vesti online