Subota 04.02.2017.
17:22
informer.rs

Ustaše siluju pravdu: Svedoci ne krive kapetana Dragana

A. Čukić
Nemaju dokaza: Kapetan Dragan

Tužioci Vasiljkovića optužuju za mučenje hrvatskih zarobljenika u Kninu tokom 1991. i 1993 godine. Njegov advokat Slađana Čanković, međutim, kaže za Informer da tokom suđenja u Županijskom sudu u Splitu nije izveden nijedan dokaz koji bi to potvrdio.

- Vasiljković je zadovoljan onim što su rekli svedoci tužilaštva. Iz njihovih izjava se vidi da nema ni govora o ratnim zločinima i teškim optužbama koje mu se stavljaju na teret. Nijedan svedok ga nije direktno optužio za bilo kakvo nečovečno ponašanje i zločine. Čak su dva svedoka potpuno promenila iskaz i uopšte ne terete Vasiljkovića - naglašava Čankovićeva.

Na poslednjem ročištu u sredu saslušani su Marko Mijić i Tomislav Ceranja iz Benkovca, koji su bili zatvorenici u kninskom zatvoru 1991. godine, i Ivan Naglić iz Gline. Mijić je rekao da je 1991. uhapšen i zatvoren u Kninsku tvrđavu, gde je tri meseca trpeo torturu, batine i mučenje.

- Jednom sam video kapetana Dragana. Bio je u maskirnoj uniformi. Nikada me lično nije udario ili mučio - istakao je Mijić, dok je i Ceranja rekao da ga Vasiljković nikada nije mučio.

2024 © - Vesti online