Sreda 01.02.2017.
20:18
Vestionline

Zašto je Tači izigrao Vučića?

Twitter/Federica Mogherini ‏
Nikolić i Vučić u Briselu sa Mogerinijevom, Tačijem i Mustafom

- Niko u EU i Prištini ne gaji više optimizam da bismo mogli da razgovaramo o onome što je bitno za njih, takozvanoj nezavisnosti Kosova. Albanci i Mogerinijeva žele da pokrenu i pitanje pravosudnog sistema, da se vrate na most u Severnoj Mitrovici, da li to može da opstane ili ne... Mi insistiramo na Zajednici srpskih opština, to je naša tema - ističe Nikolić. 

Prema njegovim rečima, "dogovorili smo nešto, niko ništa ne preuzima iako znaju da to što smo dogovorili je pod ingerencijama koje država može da prepusti Prištini". 

- Sve dalje je klizav led po kojem Srbija ne želi da ide - naglašava Nikolić. 

Osim toga, Nikolić je naveo da je svet podeljen po pitanju nezavisnosti Kosova. 

- Kada pogledate koliko je velikih zemalja na našoj strani, onda shvatite da bismo bilo kakvim popuštanjem ugrozili naš narod i teritoriju, ali i one koji čekaju da vide kako će ovo da se završi. Srbija je država koja brani teritorije mnogih država, pravo mnogih naroda i ponos, slobodu na ono što se zove suverenitet -  naveo je predsednik Nikolić. 

Predstavnici Beograda i Prištine sastaju se u Briselu drugi put u nedelju dana nakon porasta tenzije zbog voza koji je iz Beograda trebalo da ide za Kosovsku Mitrovicu i zapaljivih izjava. 

Delegaciju Srbije čine premijer Vučić i predsednik Nikolić, a sa prištinske strane u Briselu su predsednik Hašim Tači i premijer Isa Mustafa. 

2024 © - Vesti online