Četvrtak 02.02.2017.
06:30
Vestionline, zadovoljna.hr

Čistka: Odmah se rešite ovih 8 stvari iz vaše kuhinje

pixabay.com
Sve začine koje ne koristitite redovno, a tu su već godinama, slobodno možete da bacite

1. Orašasti plodovi

Vreme je da kesice sa mešanim orašastim plodovima koje su već neko vreme otvorene bacite. Ipak, u slučaju da orašati plodovi nisu ustajali, neka vam posluže kao zdravi izbor hrane za grickanje.

2. Ulje i sirće

Kada kuvate najčešće koristite uvek jednu ili dve vrste ulja i sirćeta, stoga dobro pregledajte ostala ulja koja se ređe nađu u vašim rukama, pa ako im je rok trajanja istekao, rešite ih se.

3. Sušeni pasulj

Ako već duže vreme zaobilazite sušeni pasulj koji se nalazi u kesici, sada je vreme da ga ili iskoristite i napravite ukusno jelo ili da ga bacite.

4. Začini

Već godinama u držite začine koje nikada niste upotrebili tokom kuvanja? Sada je vreme da napravite malo mesta u ostavi i ostavite samo one esencijalne začine koji su vam uvek pri ruci i koje uvek koristite.

5. Testenina

Iskoristili ste pola pakovanja testenine za ručak koji ste napravili pre nekoliko meseci, i od tada stoji na vašoj polici. Svakako proverite datum proizvodnje, a ako testenina još uvek valja, uzmite sos koji obožavate, skuvajte preostalu pastu i već imate jednu opciju za ovonedeljni ručak.

6. Čokolada

Najteže je oprosititi se od čokolade, ali kada je rok trajanja odavno prošao znate da je vreme. Pogotovo ako ste primetili da se omot polako mrvi i da su se bele naslage pojavile na kockicama čokolade.

7. Smeđi šećer

Kada pravite kolače, u većini recepata smeđi šećer je neophodan. Međutim, ako ga već neko vreme niste koristili svakako proverite kako izgleda, jer ako je u potpunosti očvrsnuo, vreme je da ga se rešite.

8. Krekeri

Znate i sami da su velike šanse da ćete morati da bacite ostatak krekera koji se nalaze u već otvorenim kutijama. Nažalost, krekeri su takve namirnice koje ne mogu dugo da stoje jer brzo postanu ustajale.

2024 © - Vesti online