Četvrtak 26.01.2017.
13:37
Vestionline

Hrvati brinu: Propada li najveći?

Reuters
Hrvati nikako da stabilizuju ekonomiju

- Proteklih godinu dana kao ministar pratim Agrokor kao i svaku drugu kompaniju. A što se tiče same situacije, mislim da su i iz same kompanije jasno naznačili da ne postoje rizici što se tiče njihovih obaveza u dogledno vreme, ali sigurno da je i činjenica o smanjivanju kreditnog rejtinga imala određene reperkusije - rekao je Marić.

Na pitanje postoji li nekakav plan "B" u slučaju da tako velika kompanija krene nizbrdo, istakao je da misli kako je kompanija i dalje u dobrom stanju i da do toga neće doći.

Rejting agencija Mudiz snizila je početkom godine rejting Agrokora s B2 na B3, a verovatnost od bankrota sa B1-PD na B3-PD, uz stabilne izglede.

Prema pisanju "Indeksa", Agrokor je prošle nedelje otkazao jedan zajam sa dospećem u septembru 2019. godine u koji su bile uključene banke BNP Paribas, Credi Svis, Goldman Saks i JP Morgan.

Iz Agrokora su poručili da nisu bili zadovoljni uslovima i da nemaju potrebu za dodatnim finansiranjem. Kazali su i da su svoje obaveze koje dospevaju u idućem razdoblju uspešno refinansirali u poslednjem kvartalu prošle godine i da trenutno nemaju potrebu za dodatnim refinansiranjem.

2024 © - Vesti online