Četvrtak 26.01.2017.
09:22
Tanjug, Vestionline

Njeto: Meksiko neće da plati Trampov zid

Reuters
Meksiko ne želi da finansira podizanje zida na "svojoj" strani granice i odbija da prihvati odluku američkog predsednika

U poruci naciji, meksički predsednik, Enrike Penja Njeto je rekao da "žali zbog namere da se izgradi barijera i istakao da Meksiko ne veruje u zidove".

AP je, pozivajući se na neimenovanog zvaničnika meksičke administracije, napisao da se razmatra mogućnost otkazivanja posete Vašingtonu 31. januara, dok predsednik Meksika nije komentarisao te spekulacije.

- Žalim i odbacujem odluku SAD da se izgradi zid. Ponoviću, Meksiko neće platiti izgradnju zida - naglasio je Njeto, prenele su agencije.

On je naveo da kao predsednik preuzima potpunu odgovornost za odbranu interesa Meksika i Meksikanaca, prenosi BBC.

- Meksiko nudi prijateljstvo američkom narodu i voljan je da sklapa dogovore sa njihovom vladom od kojih će koristi imati i Meksiko i SAD - ukazao je Njeto.

Američki predsednik Donald Tramp izjavio je u Ministarstvu unutrašnje bezbednosti da njegove akcije u vezi imigracije pokazuju da SAD vraćaju kontrolu na svojim granicama.

Tramp je rekao da će njegova administracija raditi zajedno sa Meksikom na povcećanju bezbednosti obe zemlje, kao i da će blisko sarađivati po tom pitanju.

- Sačuvaćemo živote na obe strane granice - rekao je Tramp, nakon potpisivanja direktiva o podizanju zida na granici sa Meksikom.

2024 © - Vesti online