Petak 06.01.2017.
16:04
Tanjug

Incidenti u Đakovici: Albanci kamenovali autobus sa raseljenim Srbima

J. L. Petković
Srbi na Kosovu često na udaru Albanaca

Ovo je za Tanjug izjavio predsednik Udruženja raseljenih Srba iz Đakovice Đokica Stanojević koji je istakao da su uspeli da i pored protesta Alanaca unesu badnjak u dvorište crkve Uspenja Presvete Bogorodice u ovom gradu. 

- Autobus je pogođen sa nekoliko ledenica i posut je crvenom farbom. Oštećeno je jedno bočno staklo. Ipak smo zahvaljujući Kosovskoj policiji, koja je bila u pratnji, uspeli da posetimo crkvu u gradu iz kojeg smo proterani 1999. godine - rekao je Stanojević.

Kako prenose kosovski mediji, Kosovska policija je lišila slobode nekoliko demonstranata koji se protive dolasku i povratku Srba u Đakovicu. 

Protest je kao i mnogo puta ranije organizovan u Srpskoj ulici, a među onima koji su protestvovali bile su i pripadnice Udruženja "Majke Đakovice" koje su izgubile svoje bližnje u poslednjem sukobu na Kosovu.

U autobusu se nalazilo 46 Srba raseljenih iz Đakovice koji od progonstva iz ovog grada žive u centralnoj Srbiji. Nakon posete rodnom gradu oni su obišli i manastir Visoki Dečani. 

2024 © - Vesti online