Subota 31.12.2016.
17:51
Vestionline

"Razmišljala sam da se učlanim u SNS, ali me plaši..."

Tanjug
Ministarka Ana Brnabić

Ona je navela i da je razmišljala da postane član SNS, ali da je plaši to što stranke menjaju svoje postulate.

Kao glavni cilj za narednu godinu u svom resoru, Brnabić navodi uvođenje elektronskog sistema koji povezuje šest najvećih institucija, kako bi zaživeo Zakon o opštem upravnm postupku - da ljudi više ne idu od šaltera do šaltera, postavljanje temelja za dodatne elektronske servise i završetak posla u vezi sa matičnim knjigama, što, kako kaže, nije urađeno sedam godina.

Brnabić je navela i da je imala predrasude prema Vučiću, ali da joj je on dao "tolika leđa".

- Da, imam utisak da imam premijerova leđa - kaže ministarka i navodi da ne razume zašto je toliki otpor prema premijeru Vučiću, kao i da je potrebno malo više objektivnosti da se za neke stvari koje su dobre kaže da su dobre.

Kaže i da je premijer štiti, kao i da joj je od početka bilo neverovatno da za ministra postavi nekoga ko je otvoreno gej.

- Bez prave i konkretne podrške teško da bih mogla da budem operativna na čelu resora za lokalnu samoupravu. Znate, ja radim sa 145 opština - navodi ministarka dodaje da nije htela da bude tajna to što je gej, niti je Vučić od nje tražio da to bude tajna.

Upitana o predsedničkim i eventualno vanrednim parlamentranim izborima u 2017. godini, Brnabić je rekla da o izborima ne razmišlja, kao i da to nije odluka na koju ona može da utiče.

2024 © - Vesti online