Petak 30.12.2016.
18:01
Z. Marjanović - Vesti

Dinkić, Karić i ležeći policajci

youtube.com/SKY MEDIA
Čačak

"Zašto ste, ministre, ćutali od 25. maja 2016. godine kada je okončana akcija na praćenju i snimanju saobraćajnih policajaca u Čačku sve do 27. decembra i mudro držali sve podatke u tajnosti? Da li je to kompenzacija za (obustavljanje istrage protiv) Dinkića i Karića?", napisao je Krdžić.

I u javnosti, koja ne spori da je potrebna borba protiv korupcije, postavlja se pitanje šta se čekalo mesecima. Za građane Čačka bilo je u najmanju ruku čudno da je u hapšenju učestvovalo oko 100 žandarma u punoj opremi i sa maskama na licu i dugim cevima. Oni su u Čačak stigli hamerima nakon čega su blokirali policijsku stanicu.

Opozicija kritikuje

Reakcije stranka su, naravno, dijametralno suprotne. Dok predstavnici vladajućeg SNS-a u lokalnom parlamentu pozdravljaju akciju policije uz napomenu da svako treba da radi svoj posao, a da onaj ko je kriv treba da snosi posledice, predstavnici Dveri i Nove Srbije, kao i predstavnici grupe građana u Skupštini grada Čačka pitaju se zbog čega se čekalo toliko dugo i zašto je demonstrirana tolika sila.

Tog dana, prema našim izvorima, svi policajci su pozvani na radni sastanak, a onda su pročitana imena policajaca koji su uhapšeni zbog sumnje da su primili mito uz naređenje da uđu u već pripremljen autobus u krugu policijske stanice.

Oni policajci koji nisu prisustvovali sastanku iz razloga što su na bolovanju, ili na radnim mestima, uhapšeni su na mestu gde su u tom trenutku zatečeni, a neki od njih i na putevima gde su kontrolisali saobraćaj.

Nakon potvrđene informacije o hapšenju saobraćajnih policajaca koju je prokomentarisao i ministar policije Nebojša Stefanović kao rešenost države da se sa konačno obračuna sa korupcijom i da u policiji nema zaštićenih, prema računici Čačana, u ovom gradu su trenutno najbrojniji "ležeći" policajci.

Čačanski advokat Ivan Čalović koji zastupa 12 od 30 uhapšenih policajaca, osumnjičenih da su oštetili budžet za 1,5 miliona dinara, tvrdi da je hapšenje bilo predstava za narod i da će biti oslobođeni, "jer su dokazi na staklenim nogama".

2024 © - Vesti online