Sreda 14.12.2016.
16:29
Tanjug, blic.rs

Smetaju li Mesiću srpske čokoladice?

Tanjug
On voli čokoladu, ma koje god da je proizvodenj: Stjepan Mesić

On je u izjavi novinarima, pred snimanje nove emisije "Okruženje" u Beogradu, rekao da ne želi da komentariše izjave, niti poteze jedne ili druge strane, ali da smatra da se radi ovog puta o ekscesnoj situaciji koja će biti rešena, jer je Hrvatska zainteresovana da sve zemlje regiona uđu u EU.

Prema njegovim rečima, pitanje blokade se mora rešiti, jer je EU milenijumski projekat koji mora ostvariti ova generacija.

- On je jedina garancija da Evropa neće ratovati. Ništa ne može zaustaviti evropsko udruživanje - uveren je Mesić.

- Smatram da se mnoga bilateralna pitanja mogu i moraju rešavati između dve strane - podvukao je on podsećajući da je i Hrvatska imala problem sa Slovenijom prilikom ulaska u Uniju, ali da su se problemi rešili u hodu, a da će tako i ovaj.

Mesić je ukazao da je EU suočena sa mnogim problemima, dodajući da nije rešila neke svoje unutrašnje probleme, nije rešila dovoljno dogovaranje u monetarnoj, fiskalnoj sferi, što je nešto što sama mora rešiti.

Region, kako dodaje, je vezan za EU, i ceo put jugoistoka Evrope je put u Evropu.

- Sada je pitanje samo može li se on ubrzati i pobediti evroskeptici, koji smatraju da treba smanjiti brzinu - poručio je Mesić.

Na pitanje da prokomentariše aferu sa čokoladama u Hrvatskoj, kada se predsednica Kolinda Grabar Kitarović izvinila što su deci u paketu deljene čokolade srpske proizvodnje, Mesić je u šali odgovorio: "Ja inače volim čokoladu, bez obzira na prizvođača".

Takođe, kada je seo za sto uzeo je flašicu sa vodom, a na šaljivo dobacivanje jednog od fotoreportera šta bi mu Kolinda Grabar Kitarović rekla da vidi da pije srpsku vodu, samo se nasmejao.

2024 © - Vesti online